Присъедини се към нас в  Facebook English | Присъединете се към нас 

150 търновски деца събраха с концерт над 1 000 лв. за лечението на малкия Преслав

14.05.2018

150 търновски деца събраха с концерт над 1 000 лв. за лечението на малкия Преслав150 великотърновски деца участваха в благотворителния концерт ”Един празник за Преслав”, който се проведе в Музикално-драматичен театър „Константин Кисимов”. С любезното съдействие на Община Велико Търново, театъра и Центъра за личностно развитие в благотворителната кауза се включиха ДГ „Пролет”, Танцово студио„Динамик”; ДЮФА ”Българче”; Музикална школа „ЕЛИТА”; Вокална група „Музикална Дъга”; СК „ЕТЪР ЕЛИТ”; Ралица Чокойска с балетен педагог Даниела Райчева; Клуб по спортна акробатика „Джим Денс”; Иван Динев – Устата и Магичното шоу Силван.

Събраните средства за малкия Преслав от концерта са 1005 лв. Майката на Преслав Тодоров, Цветелина Тодорова с треперещ глас изрази своята искрена благодарност на гостите, участниците и организаторката Валентина Караиванова.

Момченцето, което още не е навършило 3 годинки, страда от детска церебрална парализа и се нуждае от скъпоструваща рехабилитация в Полша. Детето е родено преждевременно в началото на седмия месец с тегло едва 1400 грама. Освен парализата, Преслав има и астма. Проведени са му няколко процедури в Центъра за рехабилитация „Мечти“, намиращ се в малко село, близо до полския град Голдап. Той е специализиран в работата си с деца с церебрална парализа, използвайки съвременни терапии и апаратура. В него се лекуват десетки български деца, а освен ежедневната рехабилитация, са включени още езда, водолечение, музикотерапия. Последният курс на лечение на Преслав струваше 2650 евро.

Новини

Търси

Тип новина

  1. Всички
  2. Благотворително събитие
  3. Вдъхновяваща новина
  4. Зов за помощ
  5. Искам да помогна

Категории

  1. Всички
  2. Сираци
  3. Деца с увеждания
  4. Хора с увреждания
  5. Стари хора
  6. Приюти
  7. Кухни за бедни
  8. Социално слаби
  9. Хора със здравословни проблеми
  10. Затворници
  11. Бежанци
  12. Православни храмове
  13. Алкохолно и наркозависими
  14. Други

Тип помощ

  1. Всички
  2. Книги
  3. Лечение
  4. Кръводаряване
  5. Играчки
  6. Лекарства
  7. Облекло и обукви
  8. Хранителни продукти
  9. Мебели
  10. Техника
  11. Финансова помощ
  12. Социални събития
  13. Курсове и обучения
  14. Доброволчески труд
  15. Работа срещу заплащане
  16. Подслон
  17. Култура
  18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova