Присъедини се към нас в  Facebook English | Присъединете се към нас 

Дарители подариха мечтания абитуриентски бал на младеж от дом за деца във В. Търново

26.05.2023

Дарители подариха мечтания абитуриентски бал на младеж от дом за деца във В. ТърновоДВАМА МЪЖЕ С ГОЛЕМИ СЪРЦА ПОМОГНАХА НА 18-ГОДИШНИЯ АЛЕКСАНДЪР ТАРОВ, ОТГЛЕЖДАН В КОМПЛЕКС ЗА СОЦИАЛНИ УСЛУГИ ЗА ДЕЦА „ВЪЛШЕБСТВО“, да изживее своя мечтан абитуриентски бал. Младежът премина по червения килим на 24 май и вече прави планове за живота след напускане на институцията. Осъзнава, че без подкрепата на възпитателите няма да му е лесно, но е готов да се бори за своето място под слънцето. През предстоящия месец юни той трябва да стегне багажа и да си вземе довиждане с екипа, който до момента е бил семейство за него.

Александър е възпитаник на Професионалната гимназия по туризъм „Д-р Васил Берон“, където се обучавал в паралелка „Производство на кулинарни изделия и напитки“. Избрал тази специалност с ясната идея, че ще му даде шанс за професионална реализация през целия живот. Признава, че оказали влияние и многото кулинарни предавания по националните телевизии, които допринесли за повишаването на престижа на професията готвач.

„Честно казано, дори си мислех, че няма да участвам в церемонията на червения килим. За мен беше неочаквана появата на благодетели, които се застъпиха, за да изживея този вълнуващ момент. Ако някой ми беше казал преди година, че това ще ми се случи, щях да помисля, че се шегува“, заяви младежът.

Месец преди бала търновецът Стефан Стефанов, който работи като готвач на остров Родос, закупил два официални костюма. Предоставил му тоалетите, за да може сам да избере кой от двата му стои по-добре и да го облече в големия ден. Дарителят дори не се е срещал лично с Александър и това провокирало у зрелостника повод за размисъл.

„Поуката беше, че трябва да правиш добро, дори да не познаваш някого“, споделя младежът.
Вторият изненадващ жест, който Александър получил, идва от бизнесмена от старата столица Галин Борисов. Подкрепил го с парично дарение и го закарал на бала с личния си автомобил. Зрелостникът сподели, че се почувствал като холивудска звезда, докато излизал от внушителния хамър на благодетеля.

„Появата на този мъж пък ме накара да се замисля, че всеки човек може да успее в живота, когато се труди. Признателен съм за добрината му и обещавам, че в бъдеще ще върна жеста на някой, който има нужда от помощ“, сподели зрелостникът.

За Александър предстои още един вълнуващ момент до края на месеца. Той ще участва в ежегодния абитуриентски бал за деца в неравностойно положение в резиденция „Бояна“ в София, който се организира от президента Румен Радев.

Младежът обаче осъзнава, че празненствата не са най-важното нещо и започва да си търси работа. Надява се да го наемат в ресторант или заведение за бързо хранене, тъй като има опит по специалността. Готов е да се труди и на морето, за да съчетае работата с плаж през почивните дни.

„Ще бъда благодарен, ако някой ми подаде ръка и ме наеме. Имам трудови навици, работил съм в кухня и имам желание да се уча“, допълва той.

18-годишният младеж за момента не планира висше образование, тъй като осъзнава, че първо трябва да си стъпи на краката и да се научи да живее самостоятелно. Съветва децата, които имат същата съдба, да не се страхуват и да вярват в себе си.

Източник: https://www.borbabg.com

Новини

Търси

Тип новина

  1. Всички
  2. Благотворително събитие
  3. Вдъхновяваща новина
  4. Зов за помощ
  5. Искам да помогна

Категории

  1. Всички
  2. Сираци
  3. Деца с увеждания
  4. Хора с увреждания
  5. Стари хора
  6. Приюти
  7. Кухни за бедни
  8. Социално слаби
  9. Хора със здравословни проблеми
  10. Затворници
  11. Бежанци
  12. Православни храмове
  13. Алкохолно и наркозависими
  14. Други

Тип помощ

  1. Всички
  2. Книги
  3. Лечение
  4. Кръводаряване
  5. Играчки
  6. Лекарства
  7. Облекло и обукви
  8. Хранителни продукти
  9. Мебели
  10. Техника
  11. Финансова помощ
  12. Социални събития
  13. Курсове и обучения
  14. Доброволчески труд
  15. Работа срещу заплащане
  16. Подслон
  17. Култура
  18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova