Присъедини се към нас в  Facebook English | Присъединете се към нас 

Благодетел осигурява безплатен хляб за две самотни жени в Стражишко до края на живота им

18.06.2021

Благодетел осигурява безплатен хляб за две самотни жени в Стражишко до края на живота имДВЕ САМОТНИ И БЕДНИ СЕСТРИ ОТ СТРАЖИШКОТО СЕЛО ЦАРСКИ ИЗВОР ЩЕ ПОЛУЧАВАТ ВСЕКИДНЕВНО БЕЗПЛАТЕН ХЛЯБ ОТ БЛАГОДЕТЕЛ. Мъжът се ангажира да им осигурява насъщния докато са живи, като за целта е срещнал съдействие от местни хора, които да им доставят дарението до адреса. Човекът не желае името му да бъде афиширано, защото вярва, че когато вършиш добро, не бива да парадираш с него, а само да служиш за пример на други хора, които да последват постъпката ти.

Благодетелят споделя, че решил да помогне на двете жени, защото живеели на ръба на мизерията, имат много ниски пенсии и са забравени от близките си и обществото. Уточни, че къщата на сестрите е в края на селото и това им създава затруднения, когато времето е лошо, а се налага да стигнат до хранителния магазин.

Първата доставка на хляб стариците получиха в сряда. Насъщният им бе донесен от малка помощничка на дарителя и нейният баща. Моментът бе запечатан във видео, публикувано във Фейсбук групата на Царски извор.

„Доброта е да направиш нещо хубаво за човек, който не може да ти се отплати. Вярвайте в Бог и ще получите това, от което се нуждаете.“ С тези думи пратеничката на благодетеля предаде два хляба на жените. Жестът трогна до сълзи сестрите, които отдавна били загубили надежда, че може да им се случи нещо добро.

Благодетелят е родом от Велики Преслав, работил е в Холандия, а след завръщането си в България обикаля страната и помага на хора, изпаднали в затруднение. Той споделя, че планира да направи още дарения за нуждаещи се във Великотърновско.

Източник: https://www.borbabg.com

Новини

Търси

Тип новина

  1. Всички
  2. Благотворително събитие
  3. Вдъхновяваща новина
  4. Зов за помощ
  5. Искам да помогна

Категории

  1. Всички
  2. Сираци
  3. Деца с увеждания
  4. Хора с увреждания
  5. Стари хора
  6. Приюти
  7. Кухни за бедни
  8. Социално слаби
  9. Хора със здравословни проблеми
  10. Затворници
  11. Бежанци
  12. Православни храмове
  13. Алкохолно и наркозависими
  14. Други

Тип помощ

  1. Всички
  2. Книги
  3. Лечение
  4. Кръводаряване
  5. Играчки
  6. Лекарства
  7. Облекло и обукви
  8. Хранителни продукти
  9. Мебели
  10. Техника
  11. Финансова помощ
  12. Социални събития
  13. Курсове и обучения
  14. Доброволчески труд
  15. Работа срещу заплащане
  16. Подслон
  17. Култура
  18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova