Присъедини се към нас в  Facebook English | Присъединете се към нас 

Коледният базар във Велико Търново отваря врати на 26 ноември

15.11.2021

Коледният базар във Велико Търново отваря врати на 26 ноемвриОбичаният от малки и големи Коледен базар във Велико Търново отваря врати в края на следващата седмица. От 26 ноември до 31 декември за жителите и гостите на Старата столица парк „Марно поле“ ще бъде превърнат в приказно коледно градче. Както всяка година, в къщичките ще се предлагат различни сувенири, ръчно произведени изделия, разнообразни месни деликатеси, сладки лакомства, традиционното греяно вино и други.

За първи път на базара ще бъдат разположени и нови дървени павилиони за представяне на още по-голямо разнообразие от коледна украса, играчки, сувенири, сезонни стоки и още много празнични захарни и кулинарни изкушения. Децата ще могат да пуснат своите писма до Дядо Коледа в специалната Коледна поща, която ще бъде отворена до 21 декември. За да получат отговор, помощниците на белобрадия старец съветват всички малчугани да не пропуснат да напишат обратен адрес в своите желания.

В очакване на Коледа, на базара по традиция ще се проведат и няколко благотворителни кампании. Една от къщичките ще бъде на разположение на талантливите самодейци от социалните услуги в общината, а в нея ще бъде разположена благотворителната изложба „Ние можем“, която се организира за 15-а поредна година.

Коледният базар в старата столица се организира от Община Велико Търново и oбщинска туристическа агенция „Царевград Търнов“. Работата на Коледния базар ще бъде в съответствие с всички противоепидемични мерки за осигуряване на безопасна среда.

Новини

Търси

Тип новина

  1. Всички
  2. Благотворително събитие
  3. Вдъхновяваща новина
  4. Зов за помощ
  5. Искам да помогна

Категории

  1. Всички
  2. Сираци
  3. Деца с увеждания
  4. Хора с увреждания
  5. Стари хора
  6. Приюти
  7. Кухни за бедни
  8. Социално слаби
  9. Хора със здравословни проблеми
  10. Затворници
  11. Бежанци
  12. Православни храмове
  13. Алкохолно и наркозависими
  14. Други

Тип помощ

  1. Всички
  2. Книги
  3. Лечение
  4. Кръводаряване
  5. Играчки
  6. Лекарства
  7. Облекло и обукви
  8. Хранителни продукти
  9. Мебели
  10. Техника
  11. Финансова помощ
  12. Социални събития
  13. Курсове и обучения
  14. Доброволчески труд
  15. Работа срещу заплащане
  16. Подслон
  17. Култура
  18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova