Присъедини се към нас в Facebook English | Присъединете се към нас 

Търновски бизнесмен с голямо дарение за Отделението по неонатология

21.12.2023

Търновски бизнесмен с голямо дарение за Отделението по неонатологияВ навечерието на коледните празници търновският бизнесмен Галин Борисов предостави бебешки стоки, необходими за обгрижването на най-малките пациенти на лечебницата. Той осигури над 500 памперса, шишета за хранене, одеялца, хавлийки, шапки, ръкавички и др.

„Това е един добър край на 2023 г. и начало на 2024 г., където нашата общност да спомага за развитието на здравеопазването и областната болница, която е структуроопределяща за региона. Изключително важно е всички хора да се чувстват съпричастни по позитивен начин, да градим, а не да рушим. Пример за това е дарението на бизнесмена Галин Борисов, собственик на фирма „Арис“, който помага на неонатологичното отделение – там, откъдето започва животът – родилно отделение и неонатология“, заяви при приемането на дарението изпълнителният директор на МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“ д-р Даниел Илиев.

„Поднасям дарението с пожелания в търновската болница да се раждат все повече деца! Уверявам екипа на областната лечебница, че винаги ще има подкрепа в лицето на местния бизнес“, заяви Галин Борисов.

Старшата медицинска сестра на неонатология Мария Нешева сподели, че дарението веднага ще влезе в употреба.

„Шишенца, памперси, дрешки, хавлийки, шапки, ръкавички, одеялца – това са неща, които ежедневно използваме в грижата за бебетата. Прекрасен жест. Новородените трябва да се гледат с чисти и дезинфекцирани дрешки и шишета, така че всичко ново е добре дошло. Искаме бебетата ни да са здрави, а майките – усмихнати“, коментира тя.

Допълни, че шишета за бебета в кувьоз са изключително необходими, особено в първите моменти, тъй като майките започват грижата за рожбите си на по-късен етап. По думите й памперсите ще стигнат за поне 2 месеца.

Сестра Нешева съобщи, че в момента в неонатология са настанени четири пеленачета, а от началото на 2023 г. до 21 декември в болницата са проплакали 1004 бебета.

Източник: https://www.borbabg.com

Новини

Търси

Тип новина

 1. Всички
 2. Благотворително събитие
 3. Вдъхновяваща новина
 4. Зов за помощ
 5. Искам да помогна

Категории

 1. Всички
 2. Сираци
 3. Деца с увеждания
 4. Хора с увреждания
 5. Стари хора
 6. Приюти
 7. Кухни за бедни
 8. Социално слаби
 9. Хора със здравословни проблеми
 10. Затворници
 11. Бежанци
 12. Православни храмове
 13. Алкохолно и наркозависими
 14. Други

Тип помощ

 1. Всички
 2. Книги
 3. Лечение
 4. Кръводаряване
 5. Играчки
 6. Лекарства
 7. Облекло и обукви
 8. Хранителни продукти
 9. Мебели
 10. Техника
 11. Финансова помощ
 12. Социални събития
 13. Курсове и обучения
 14. Доброволчески труд
 15. Работа срещу заплащане
 16. Подслон
 17. Култура
 18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova