Присъедини се към нас в  Facebook English | Присъединете се към нас 

Безплатни прегледи по програмата Грижа за пациента извършва кардиологичната болница във Велико Търново

25.04.2023

Безплатни прегледи по програмата Грижа за пациента извършва кардиологичната болница във Велико ТърновоСпециализираната болница за активно лечение по кардиология във Велико Търново и Българският кардиологичен институт продължават инициативата си по програма „Грижа за пациента. Скрининговата програма е БЕЗПЛАТНА и достъпна за всички. На разположение на желаещите да се прегледат са екип от кардиолози и специалисти по вътрешни болести.

Прегледът включва ЕКГ, ехокардиография (ЕхоКГ), при необходимост и преценка от лекар – лабораторни изследвания, корекция и оптимизация на антиисхемичната и/или антихипертензивната терапия. Прегледите се осъществяват в модерно технологично оборудвани кабинети в СБАЛК във Велико Търново. Пациентите с положителни резултати се насочват за хоспитализация за допълнително уточняване – провеждане на СКАГ, Холтер ЕКГ, стрес ехокардиография, 3Д ехокардиография, сърдечен магнитен резонанс.

Катетеризационната лаборатория на СБАЛК Велико Търново разполага с възможност за още едно високоспецифично изследване. В допълнение на контрастната снимка са два от най-модерните апарати-„FFR“ и „IVUS“, с които малко болници в страната разполагат, а за територията на област Велико Търново са единствени. С „FFR“ чрез измерване на наляганията преди и след стеснението в коронарната артерия, се определя съвсем прецизно дали болният се нуждае от стент. С „IVUS“ се прави ехография на артерията отвътре. Това осигурява 100% увереност, че стентът е поставен по всички изисквания на добрата клинична практика.

Необходимо е предварително да се запише час на телефони 062/632 020 или 0884 117 423, както и на регистратура на болницата във Велико Търново на ул. „Бузлуджа“ 1


Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

Новини

Търси

Тип новина

  1. Всички
  2. Благотворително събитие
  3. Вдъхновяваща новина
  4. Зов за помощ
  5. Искам да помогна

Категории

  1. Всички
  2. Сираци
  3. Деца с увеждания
  4. Хора с увреждания
  5. Стари хора
  6. Приюти
  7. Кухни за бедни
  8. Социално слаби
  9. Хора със здравословни проблеми
  10. Затворници
  11. Бежанци
  12. Православни храмове
  13. Алкохолно и наркозависими
  14. Други

Тип помощ

  1. Всички
  2. Книги
  3. Лечение
  4. Кръводаряване
  5. Играчки
  6. Лекарства
  7. Облекло и обукви
  8. Хранителни продукти
  9. Мебели
  10. Техника
  11. Финансова помощ
  12. Социални събития
  13. Курсове и обучения
  14. Доброволчески труд
  15. Работа срещу заплащане
  16. Подслон
  17. Култура
  18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova