Присъедини се към нас в  Facebook English | Присъединете се към нас 

9-месечно бебе от В. Търново се бори с рядък и агресивен тумор, нужни са 34 500 евро за лечение

27.04.2021

9-месечно бебе от В. Търново се бори с рядък и агресивен тумор, нужни са 34 500 евро за лечение9-месечният Боян Недев от Велико Търново се налага да се бори за живота си, макар да е на толкова крехка възраст. Момченцето е диагностицирано с един от най-редките, агресивни и непредсказуеми тумори, проявяващи в първите години от развитието на малчуганите. Образуванието е с големи размери, затова се наложило детето да премине химиотерапия, преди да се пристъпи към операция по отстраняването на формацията. Български лекари изразили мнение, че се налагат още вливания за редуциране на размера на тумора, но родителите решават да не губят време и се обръщат към чуждестранни медици. Получават няколко оферти и се спират на клиника в Турция, където в момента Боян е хоспитализиран. Семейството обаче не разполага с нужните средства за лечение, затова се обръща към благодетели, с надеждата чрез дарение да се събере необходимата сума.

Тежкият здравословен проблем на търновчето е засечен по време на профилактичен ехографски преглед на коремни органи. Това изследване е предвидено с направление по Здравна каса и се полага на всички деца у нас. Още тогава лекарят забелязва огромна формация от клетки, впита плътно в левия бъбрек на детето. Семейството чува страшната диагноза невробластом и бива изпратено от здравни специалист с думите: „Много съжалявам, тръгвайте за София незабавно“, разказват родителите. Шокът за тях е голям, тъй като до онзи момент момченцето се развива нормално, наддава тегло и по нищо не се различава от връстниците си.

СЛЕДВА ПРИЕМ В ДЕТСКА КЪРМАЧЕСКА ХИРУРГИЯ В УМБАЛ „Н.И. ПИРОГОВ“- СОФИЯ. След направени изследвания се потвърждава диагнозата – нискодиференциран невробластом с неблагоприятна хистология и размери малко над 7 см. в диаметър. Това е изключително голямо образувание, което е силно впито в околните органи – бъбрек, далак, коремна стена и притиска основни кръвоносни съдове. Операция на онзи етап от време била невъзможна, затова лекарите назначават предоперативна химиотерапия, която да намали формацията до размер, подходящ за премахване на тумора.

„Синът ни Боян, на 6 месеца бе диагностициран с невробластом. Последните близо 3 месеца се борихме за него в България, но тук нещата не се развиваха съвсем по план. Детето премина два курса химиотерапия. Туморът беше малко над 7см. в диаметър, а ако сте виждали топка за голф, тя е около 4,5 см. В детското коремче това е значително по-голямо от някой важни органи. Повлия се добре от отровата, смалихме тумора до 4см. в диаметър, но от детската хирургията в Пирогов отказват операция. Казаха, че трябват още поне два курса химиотерапия. Може и четири…. Онколозите от другата страна казват, това ще нанесе огромни щети върху подрастващия организъм, и крие риск от появата на разсейки и агресиране на тумора в периода, в който детето е под още химия. Потърсихме мнение навън. Навсякъде казаха, че може да се оперира веднага и всеки следващ ден може да му коства живота“, разказва таткото Мартин Денев.

ОФЕРТАТА, КОЯТО ПОЛУЧАВАТ ОТ БОЛНИЦАТА В ТУРЦИЯ, Е ЗА 34 500 ЕВРО – ЗА ОПЕРАЦИЯ, ИЗСЛЕДВАНИЯ И ПРЕСТОЙ. В момента Боян се намира във въпросната клиника в южната ни съседка и опериран по спешност.

Семейството на момченцето има и по-голямо дете – Никол на 8 години, и няма лични средства, за да осигури това лечение, затова се обръща към всички с молба за помощ. Каузата се подкрепя и от фондация “Майко Мила”. Дарения могат да се превеждат на банкова сметка:

BG43FINV91501017533717
основание: за бебе Боянтитуляр: фондация “Майко Мила”
Pay Pal : olemalebg@gmail.com

Източник: https://www.borbabg.com

Новини

Търси

Тип новина

  1. Всички
  2. Благотворително събитие
  3. Вдъхновяваща новина
  4. Зов за помощ
  5. Искам да помогна

Категории

  1. Всички
  2. Сираци
  3. Деца с увеждания
  4. Хора с увреждания
  5. Стари хора
  6. Приюти
  7. Кухни за бедни
  8. Социално слаби
  9. Хора със здравословни проблеми
  10. Затворници
  11. Бежанци
  12. Православни храмове
  13. Алкохолно и наркозависими
  14. Други

Тип помощ

  1. Всички
  2. Книги
  3. Лечение
  4. Кръводаряване
  5. Играчки
  6. Лекарства
  7. Облекло и обукви
  8. Хранителни продукти
  9. Мебели
  10. Техника
  11. Финансова помощ
  12. Социални събития
  13. Курсове и обучения
  14. Доброволчески труд
  15. Работа срещу заплащане
  16. Подслон
  17. Култура
  18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova