Присъедини се към нас в  Facebook English | Присъединете се към нас 

Изследвания за остеопороза във Варна на половин цена

18.11.2020

Изследвания за остеопороза във Варна на половин ценаПри традиционно силен интерес тече скрининговата кампания на Центъра по остеопороза и остеометрия.

Всички часове за седмица напред са заети, но от Центъра уточниха, че ще спазят поетият ангажимент и всеки, който се запише до края на ноември, ще се ползва от преференциалните условия, които предвиждат 50 % намаление от стойността на изследване на „цяло тяло“ или „три контролни зони“. Така, след прилагане на отстъпката, цената за всяко от двете изследвания е в размер от 40 лв.

Структурата функционира на територията на ДКЦ Чайка (бившата Курортна поликлиника) и приема пациенти всеки делничен ден от 08:00 до 18:00 часа. Изследванията се правят единствено с предварително записан час на следните телефони:

052 / 803 900

0888 / 088 991

Записвания се правят и чрез Фейсбук профила на Центъра по остеопороза и остеометрия.

Д-р Василев, управител на Центъра, посочи, че спазват абсолютно всички превантивни мерки, в условията на текущата пандемия и добави:

„Центърът е с индивидуални вход и чакалня, а часовете за изследване са достатъчно разредени, така че във всеки един момент, освен медицинския персонал, на неговата територия присъства само един пациент и негов придружител, ако има такъв. Помещенията се проветряват на всеки час, а повърхностите се дезинфекцират след всеки пациент. В допълнение към всичко, това вече прилагаме и дезинфекция с бактерицидни ултравиолетови лампи, което е стандарт за най-стерилните зони, каквито са операционните зали в болниците, но ние сме решени да направим всичко възможно с оглед защита здравето на екипа и пациентите.“

По отношение на самоограничаването на пациентите от изследвания и лечение в пандемична обстановка, д-р Василев поясни:

„За радост, по наши наблюдения, истерията от пролетта отстъпи на разумно поведение със спазване на препоръките за носене на маски и избягване на близък контакт на обществени места. Пациентите се изследват и това ни дава мотивация и ние да сме на работните си места. Остеопорозата попада в групата на хроничните заболявания и като такова изисква поддържащо лечение, а т.н. Декса изследване е необходимо условие за реимбурсация на част от стойността на лекарствата, които не са никак евтини.“

Източник: https://www.moreto.net

Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

Новини

Търси

Тип новина

  1. Всички
  2. Благотворително събитие
  3. Вдъхновяваща новина
  4. Зов за помощ
  5. Искам да помогна

Категории

  1. Всички
  2. Сираци
  3. Деца с увеждания
  4. Хора с увреждания
  5. Стари хора
  6. Приюти
  7. Кухни за бедни
  8. Социално слаби
  9. Хора със здравословни проблеми
  10. Затворници
  11. Бежанци
  12. Православни храмове
  13. Алкохолно и наркозависими
  14. Други

Тип помощ

  1. Всички
  2. Книги
  3. Лечение
  4. Кръводаряване
  5. Играчки
  6. Лекарства
  7. Облекло и обукви
  8. Хранителни продукти
  9. Мебели
  10. Техника
  11. Финансова помощ
  12. Социални събития
  13. Курсове и обучения
  14. Доброволчески труд
  15. Работа срещу заплащане
  16. Подслон
  17. Култура
  18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova