Присъедини се към нас в  Facebook English | Присъединете се към нас 

Баща от Варна моли за храна за децата си

01.04.2021

Баща от Варна моли за храна за децата сиОтчаян баща от Варна потърси съдействие от Varna24.bg, за да спаси децата си от глад и живот на улицата. Илиян Радулов е сирак, израстнал по социални домове. Това не му е попречило да завърши образованието си и да стане отговорен родител. За жалост, в трудната ситуация, в която е изпаднал, не може да очаква помощ от родители или близки. До момента го спасявали добри приятели, но и техните възможности вече били изчерпани. Мъжът не иска милостиня, а работа, за да може с труда си да прехранва семейството си.

Преди да връхлети кризата, породена от пандемията, Илиян е работил за чешка фирма. Тъй като доходите му са били около 2400 лв. месечно, семейството няма право на детски надбавки. Завръща се в България, за да набира персонал за фирмата, като малко след това е уведомен по телефона, че е съкратен. Мъжът е без право на помощи от държавата, въпреки регистрацията си като безработен в Бюрото по труда. Съпругата му също е съкратена и с регистрация в Бюрото по труда, като от известно време се грижи за болната си майка, а Илиян сам се справя с грижата и дистанционното обучение на двете си дечица.

Мъжът споделя, че е на ръба на отчаянието, защото въпреки усилията си, не може да намери работа. От време на време успява да намери нещо "на парче", но приходите далеч не са достатъчни, за да покрият разходите на семейството, което живее на квартира. Хазяите излезли разбрани хора, влезли в положение и вече два месеца не са притеснявали бащата за наема. В същото време обаче монополните компании са безпощадни и при натрупаните около 300 лева сметки за ток през последните два месеца, до дни предстои децата да останат на студено, защото електричеството в квартирата ще бъде спряно.

"Броих си стотинките, за да платя интернета на децата, за да могат да учат дистанционно. За съжаление се налага децата да учат на едно устройство, имаме нужда и от още един настолен компютър", сподели пред камерата Илиян, който по обясними причини не пожела да покаже лицето си и сълзите в очите си, предизвикани от отчаянието и унижението да моли за помощ.

Мъжът не скри, че в този труден момент всяка помощ би била добре дошла, независимо дали това са хранителни продукти, средства и най-вече работа за него и компютър за едно от децата му.

Илиян сподели, че е писал дори на премиера Бойко Борисов. Гордее се с това, че децата му са отличници и е готов на всичко, за да им осигури приличен живот, за да не му ги отнемат институциите и те да имат неговото нерадостно детство.

"Продавам си дроба, сърцето и други органи, ако трябва, но ще спася от глад и мизерия децата си. На дъното сме! Моля ви за помощ!", призова Илиян.

Ако някой има възможност да предложи работа или друга помощ на Илиян Радулов, може да се свърже с него на тел. 0897303232 или на iliqn_76_radulov@abv.bg.

Източник: https://www.varna24.bg

Новини

Търси

Тип новина

  1. Всички
  2. Благотворително събитие
  3. Вдъхновяваща новина
  4. Зов за помощ
  5. Искам да помогна

Категории

  1. Всички
  2. Сираци
  3. Деца с увеждания
  4. Хора с увреждания
  5. Стари хора
  6. Приюти
  7. Кухни за бедни
  8. Социално слаби
  9. Хора със здравословни проблеми
  10. Затворници
  11. Бежанци
  12. Православни храмове
  13. Алкохолно и наркозависими
  14. Други

Тип помощ

  1. Всички
  2. Книги
  3. Лечение
  4. Кръводаряване
  5. Играчки
  6. Лекарства
  7. Облекло и обукви
  8. Хранителни продукти
  9. Мебели
  10. Техника
  11. Финансова помощ
  12. Социални събития
  13. Курсове и обучения
  14. Доброволчески труд
  15. Работа срещу заплащане
  16. Подслон
  17. Култура
  18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova