Присъедини се към нас в  Facebook English | Присъединете се към нас 

Млад мъж от Белослав се нуждае от спешна бъбречна трансплантация: Да му подадем ръка

09.08.2021

Млад мъж от Белослав се нуждае от спешна бъбречна трансплантация: Да му подадем ръка30-годишният Станьо Цветанов Станев е диагностициран с хронична бъбречна недостатъчност IV степен. Той се нуждае от извършване на спешна бъбречна трансплантация в Турция, а необходимата сума е непосилна за него и семейството му.

С „Нова Варна“ се свърза Йордан Йорданов, който също е от гр. Белослав. Йордан стана известен сред варненци след случая, в който спаси възрастна жена, която се опита да скочи от Аспаруховия мост. Той помоли екипа ни за помощ в набирането на средствата за младия мъж.

Станьо е от град Белослав. За коварната диагноза той разбира преди около половин година. Първоначално лекарите са имали съмнение, че той има белодробна саркоидоза. След изследвания, направени през месец ноември, са установени завишени нива на серумния креатинин. Препоръчано му е да започне хемодиализно лечение. Получил е 10 мнения от лекари в България и едно от лекар в Турция, като от всички тях получава едно и също становище. Първоначално лечението му е започнало в град Варна.

Мечтата на Станьо е да стане строителен инженер. Преди да получи тази диагноза е работил в сферата на строителството, но състоянието му в момента не го позволява, тъй като поддържа постоянно високо кръвно налягане със стойности 240/140. Той e освидетелстван от ТЕЛК със 100% степен на инвалидност.

Станьо се нуждае от спешна бъбречна трансплантация, която трябва да се извърши в Турция. Трансплантацията трябва да бъде извършена в рамките на следващите 5-6 месеца. В противен случай състоянието му може да се влоши. Необходимата сума е 50 000 лв., която е крайно непосилна за семейството му. От петък (15-ти юли) в гр. Белослав са поставени кутии с дарения в различни обекти. Само за ден са събрани 670 лв.

Всеки, който иска да помогне на един млад човек да се излекува и да сбъдне мечтата си, може да го направи на следната дарителска сметка:

Титуляр: СТАНЬО ЦВЕТАНОВ СТАНЕВ (STANYO TSVETANOV STANEV)
IBAN: BG59 BPBI 7945 4071 8350 01
BIC: BPBIBGSF
Пощенска банка

Удостоверителни документи (най-отдолу в публикацията).

Източник: https://novavarna.net
Снимка: https://novavarna.net

Новини

Търси

Тип новина

  1. Всички
  2. Благотворително събитие
  3. Вдъхновяваща новина
  4. Зов за помощ
  5. Искам да помогна

Категории

  1. Всички
  2. Сираци
  3. Деца с увеждания
  4. Хора с увреждания
  5. Стари хора
  6. Приюти
  7. Кухни за бедни
  8. Социално слаби
  9. Хора със здравословни проблеми
  10. Затворници
  11. Бежанци
  12. Православни храмове
  13. Алкохолно и наркозависими
  14. Други

Тип помощ

  1. Всички
  2. Книги
  3. Лечение
  4. Кръводаряване
  5. Играчки
  6. Лекарства
  7. Облекло и обукви
  8. Хранителни продукти
  9. Мебели
  10. Техника
  11. Финансова помощ
  12. Социални събития
  13. Курсове и обучения
  14. Доброволчески труд
  15. Работа срещу заплащане
  16. Подслон
  17. Култура
  18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova