Присъедини се към нас в  Facebook English | Присъединете се към нас 

Деца творят картички, за да спасят от самота възрастните в хосписите

11.12.2020

Деца творят картички, за да спасят от самота възрастните в хосписитеКоледа е специален момент за всеки от нас. За голяма част от хората в домовете за възрастни хора, хосписите, сега е по-трудно. Нека да се опитаме да им помогнем да забравят, дори за момент, къде са и защо са там, нека да им покажем, че мислим за тях дори и да не можем да сме заедно.

Кампанията под надслов "Коледа за Баба" ще събере ръчно направени картички от дечица за Коледа, а всяка една от тях ще зарадва някоя баба или дядо от домовете за възрастни.

Идеята хрумва на Кристина Дерелиева, която от години живее извън България. Споделя пред Moreto.net, че идеята й хрумва спонтанно, но бързо намира съмишленици, които да помогнат за събирането и разнасянето на картичките. В момента Кристина търси и ресторанти, които биха искали да се включат в кампанията, като приготвят и коледна храна за възрастните хора.

Факт е, че бизнесите в цял свят страдат в момента, но какво по-голямо благородство от това да дадем радостна Коледа на възрастните въпреки всичко?

Някои от тях си нямат никого, а дори и да си имат, в тази световна пандемия, не могат да имат контакти с външния свят.

Нека децата у дома да изработят картичка с коледна тематика, пожелайте щастлива Коледа и изпратете любов.

Дори и най-малките могат да се включат, ако мама намаже ръчичката с безвредна боя и я отпечата върху лист хартия, а после превърне в коледна елха.

Картичките с коледна тематика, направени от децата ни, не бива да съдържат глитер /лъскави дребни частици/ и нека младите художници поставят малкото име и възрастта под творбите си.

Произведенията могат да се изпращат на адреса на магазин “НА ТЪМНО” във Варна - ул.“Стефан Стамболов” №2, 9000 Център, Варна, България, или минете да ги оставите в магазина.

Картички могат да се оставят и до 14 декември в магазините "НА ТЪМНО" в Бургас /Ул.”Богориди” 16, Тел: 0877 917 257/, както и в София /ул.”Иван Вазов” 13, Тел: 0877 885 247/. Организаторите молят да напишете на плика/пакета колко картички са вътре, за да е по-лесно и бързо да се разпределят по хосписите.

"Възрастните ще се зарадват на всяко творение, не е необходим талант или перфекционизъм - само желание и сърце. Сигурна съм, че дечицата ще се зарадват също на подобен проект. Моля, не се ограничавайте до една картичка - колкото повече творят малките, толкова повече възрастни хора ще имат картички за Коледа.", коментира още Кристина Делериева.

Творбите на децата ще се приемат до 15-ти декември, за да можем да се раздадат на възрастните заедно с коледната им вечеря.

Източник: https://www.moreto.net

Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

Новини

Търси

Тип новина

  1. Всички
  2. Благотворително събитие
  3. Вдъхновяваща новина
  4. Зов за помощ
  5. Искам да помогна

Категории

  1. Всички
  2. Сираци
  3. Деца с увеждания
  4. Хора с увреждания
  5. Стари хора
  6. Приюти
  7. Кухни за бедни
  8. Социално слаби
  9. Хора със здравословни проблеми
  10. Затворници
  11. Бежанци
  12. Православни храмове
  13. Алкохолно и наркозависими
  14. Други

Тип помощ

  1. Всички
  2. Книги
  3. Лечение
  4. Кръводаряване
  5. Играчки
  6. Лекарства
  7. Облекло и обукви
  8. Хранителни продукти
  9. Мебели
  10. Техника
  11. Финансова помощ
  12. Социални събития
  13. Курсове и обучения
  14. Доброволчески труд
  15. Работа срещу заплащане
  16. Подслон
  17. Култура
  18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova