Присъедини се към нас в Facebook English | Присъединете се към нас 

Благотворителност за Гого от Детска градина Светлина

07.12.2017

Благотворителност за Гого от Детска градина Светлина2005 лв. бяха приведени в банковата сметка за лечение на малкия Гого. Дарители са родителите и приятелите на талантливите деца от Детска градина „Светлина“, които преди 2 седмици организираха тридневен благотворителен базар със свои произведения.

От детската градина вече за трети път помагаме за лечението на Гого. На 15 септември бяха приведени на два транша над 1000 лв., събрани само от две групи в градината.


Четиригодишният Георги Стоилов от Стара Загора се нуждае от средства за трансплантация на стволови клетки в Турция и за последваща непрекъсната рехабилитация, за да се пребори с поставената диагноза „Детска церебрална парализа“. Майката на Гого Йорданка Стоилова споделя:

„Детето се задуши при раждането. Интубираха го и 18 часа беше на командно дишане. 15 дни прекара в кувьоз и 26 дни в неонатологията, после в Дом майка и дете. От 40-ия му ден започна рехабилитация – в Стара Загора и София в Медицински център за деца с проблеми в развитието си. Българският Фонд за лечение на деца отказа финансиране, тъй като лечението е експериментално и в България има механизъм за лечение на такива деца. Трябваше да се борим за живота и здравето на сина ни. В турска клиника ни дадоха надежда. Вече са направени четири вливки на стволови клетки. През декември ще се направи ядрено-магнитен резонанс, след което лекарите ще се произнесат как във времето ще се проведат следващите две вливки. Всяка от тях струва 9000 долара. Определено след четирите вливки детето се повлия много добре, започна да издава повече звуци. Започна да си държи главичката, емоционално „дръпна“ много. Всичко разбира. Ако е сред деца, иска да си играе с тях, въпреки че все още не може сам да се държи на крачетата. Водим го на плуване и на логопед три пъти седмично.“

От края на м. януари т.г. се провежда кампания в помощ на Гого. Има благотворителен базар в Интернет страницата „Да помогнем на Гого“.

Йорданка Стоилова е експерт в Регионалнато дирекция по горите, а таткото работи в частна фирма. Тя благодари на колегите си от държавните горски предприятия и Община Стара Загора за отзивчивостта и финансовата подкрепа.

Източник: https://stzagora.net
Снимка: https://stzagora.net

Новини

Търси

Тип новина

 1. Всички
 2. Благотворително събитие
 3. Вдъхновяваща новина
 4. Зов за помощ
 5. Искам да помогна

Категории

 1. Всички
 2. Сираци
 3. Деца с увеждания
 4. Хора с увреждания
 5. Стари хора
 6. Приюти
 7. Кухни за бедни
 8. Социално слаби
 9. Хора със здравословни проблеми
 10. Затворници
 11. Бежанци
 12. Православни храмове
 13. Алкохолно и наркозависими
 14. Други

Тип помощ

 1. Всички
 2. Книги
 3. Лечение
 4. Кръводаряване
 5. Играчки
 6. Лекарства
 7. Облекло и обукви
 8. Хранителни продукти
 9. Мебели
 10. Техника
 11. Финансова помощ
 12. Социални събития
 13. Курсове и обучения
 14. Доброволчески труд
 15. Работа срещу заплащане
 16. Подслон
 17. Култура
 18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova