Присъедини се към нас в Facebook English | Присъединете се към нас 

Започна записването за участие в Поклонническия път Рилският Чудотворец 2023

01.08.2023

Започна записването за участие в Поклонническия път Рилският Чудотворец 2023На 1 август от София за поредна година тръгват поклонниците в инициативата „Рилският Чудотворец“. Те ще преминат през три планини – Витоша, Верила и Рила, за да стигнат до манастира на свети Йоан Рилски в памет на пренасянето на неговите мощи от Търново до светата обител. Пешеходният преход е съпътстван с молитви, богослужения, духовни разговори и размисли.

Поклонението ще започне на 1 август от 9 ч. в храм „Света Софѝя“, където ще се отслужат света Литургия и водосвет. Оттам поклонниците ще следват установения вече път: параклис „Св. Йоан Рилски“ до хижа „Кумата“ на Витоша, храм „Св. Неделя“ в с. Ярлово, местност Цари мали град над с. Белчин, хижа „Пионерска“, хижа „Ловна“, Рилски манастир.

Поклонническият път е снабден със съпътстващ бус, който ще помага с извозването на палатките и багажа на участниците в определени участъци.

С цел по-добра логистика организаторите молят поклонниците предварително да заявят участие в следния формуляр: https://rilskipoklonnik.bg/поклонението/практическа-информация.

На същата страница можете да намерите актуалната програма за тазгодишното поклонение, както и други практически подробности.

Организатори на поклонението са Богословският факултет на Софийския университет "Свети Климент Охридски", Софийска митрополия и Столична община. Инициатор на поклонението и водач на групата е проф. Павел Павлов от БФ на СУ. В поклонническия преход от София до Рилския манастир винаги участват свещеници от столицата и страната. Един от вдъхновителите и много редовен участник в него беше ставрофорен иконом Ангел Ангелов (+2021 г.).

За допълнителна информация можете да звъните на тел.: 0877 377 594 (Ивайло Ганчев).

Източник: https://dveri.bg
Снимка: https://dveri.bg

Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

Новини

Търси

Тип новина

 1. Всички
 2. Благотворително събитие
 3. Вдъхновяваща новина
 4. Зов за помощ
 5. Искам да помогна

Категории

 1. Всички
 2. Сираци
 3. Деца с увеждания
 4. Хора с увреждания
 5. Стари хора
 6. Приюти
 7. Кухни за бедни
 8. Социално слаби
 9. Хора със здравословни проблеми
 10. Затворници
 11. Бежанци
 12. Православни храмове
 13. Алкохолно и наркозависими
 14. Други

Тип помощ

 1. Всички
 2. Книги
 3. Лечение
 4. Кръводаряване
 5. Играчки
 6. Лекарства
 7. Облекло и обукви
 8. Хранителни продукти
 9. Мебели
 10. Техника
 11. Финансова помощ
 12. Социални събития
 13. Курсове и обучения
 14. Доброволчески труд
 15. Работа срещу заплащане
 16. Подслон
 17. Култура
 18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova