Присъедини се към нас в Facebook English | Присъединете се към нас 

Анонимен дарител изпрати 500 книги в 51-во училище в София

03.10.2017

Анонимен дарител изпрати 500 книги в 51-во училище в СофияАнонимен дарител изпрати 500 нови книги в 51-во училище в София. Подаръкът е на стойност 5000 лева. Какви заглавия има в пратката и как се е стигнало до нея - историята разказваме в рубриката "Търси доброто".

Това е една от тези истории, които се предават от уста на уста. Така и започнала. След първия учебен ден майка на един от учениците разказала на свои приятели, че в училището има три нови библиотеки. По една в коридора на всеки етаж. Впечатлен от идеята, дарителят поискал да допълни рафтовете и майката се обадила на директора на 51-во училище.

Асен Александров - директор на 51 СУ "Елисавета Багряна": "Казах, че желая много хубави книги, избрани за деца между 10 и 19 години, това, което децата четат. Ние си имаме класиката."

И кашоните, пълни със знание, започнали да пристигат.

Асен Александров - директор на 51 СУ "Елисавета Багряна": "Това е естествен жест на един човек, който обича образованието. Наистина не знам кой е. Детето му не учи тук."

"Принцът и просякът", "Софийски магьосник", "Хари Потър", "Властелинът на пръстените" и стотици други заглавия вече допълват колекцията на училището.

Лора Радева - 12 клас: "Когато имам възможност, когато имам време, когато не закъснявам за някой час, идвам тук да чета книги и е страхотно за разпускане. Чета книги, които са свързани с информация, информативни, които могат да ме научат на нещо интересно."

Асен Александров - директор на 51 СУ "Елисавета Багряна": "Това е една от любимите книги на децата. Много я обичат. "Софийски магьосници", от български автор - Мартин Колев. В съвременна тематика е и се конкурира с "Хари Потър", "Властелинът на пръстените", този тип жанр."

Източник: http://news.bnt.bg
Снимка: http://news.bnt.bg

Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

Новини

Търси

Тип новина

 1. Всички
 2. Благотворително събитие
 3. Вдъхновяваща новина
 4. Зов за помощ
 5. Искам да помогна

Категории

 1. Всички
 2. Сираци
 3. Деца с увеждания
 4. Хора с увреждания
 5. Стари хора
 6. Приюти
 7. Кухни за бедни
 8. Социално слаби
 9. Хора със здравословни проблеми
 10. Затворници
 11. Бежанци
 12. Православни храмове
 13. Алкохолно и наркозависими
 14. Други

Тип помощ

 1. Всички
 2. Книги
 3. Лечение
 4. Кръводаряване
 5. Играчки
 6. Лекарства
 7. Облекло и обукви
 8. Хранителни продукти
 9. Мебели
 10. Техника
 11. Финансова помощ
 12. Социални събития
 13. Курсове и обучения
 14. Доброволчески труд
 15. Работа срещу заплащане
 16. Подслон
 17. Култура
 18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2022 milostiv.org
dgamalova