Присъедини се към нас в Facebook English | Присъединете се към нас 

3-месечно бебе се бори с тумор на бъбрека

13.04.2022

3-месечно бебе се бори с тумор на бъбрекаТримесечно бебе се нуждае от нашата помощ. Мартина Стефанова е от София и има тумор на единия бъбрек. Все още не е ясно дали образуванието е доброкачествено или злокачествено. Мартина ще бъде оперирана по спешност този четвъртък в клиника в Турция. Майка й се обърна с молба към всички, които имат възможност да помогнат на детето.

„Марти повръщаше. Заведох я на гастроентеролог в София, която ми каза, че има рефлукс. На своя глава реших да я заведа в спешното на Пирогов. Нещо отвътре ми подсказваше, че не е нормално това повръщане. Когато отидохме, те видяха тумора”, разказва майката на малката Марти Дима Преснакова.

Докато лекарите в България се чудят как да лекуват детето и се колебаят в точната диагноза, Дима и съпругът й водят Мартина за консултация в турска клиника.

„Туморът притиска и избутва черния дроб към стомаха. Коремчето й е доста подуто. Това подуване е самият черен дроб. Не е уголемен, не е увредена формата му, но просто е много нагоре, защото за нейното малко телце, тумор 8 на 6 см е нещо огромно. Тя тежи само 5 кг и 300 грама”, обяснява майката.

За да спасят живота на Мартина, лекарите в Турция ще отстранят болния бъбрек. Ще премахнат и киста на другия, която всички се надяват да не е засегнала надбъбречната жлеза. Лекарите не изключват туморът да е доброкачествен.

„Поискаха ни 30 000 лв. само за операцията. След нея ще минем 5D скенер, консултация също имаме. Ще има следоперативно лечение. Сумите вече много, много нарастват и ако хистологията излезе добре, мисля, че още 30 000 лв. ще са ни напълно достатъчни. Обаче, ако хистологията не е ОК, една химиотерапия е 1 2000 евро, само самата вливка. Отделно са престоите, отделно са консултациите с лекари”, казва още Дима.

Операцията ще бъде извършена до края на седмицата.

„Ние сме две много силни момичета и ще се борим, докато успеем. Все пак тя е по-силната, защото тя държи мен. Когато съм през разпад, тя сякаш усеща и започва да ми се усмихва. Има уникално широка усмивка и това ме събира”, споделя още майката.

Който желае да помогне на Мартина, може да го направи чрез банков превод или чрез PayPal:

IBAN: BG28STSA93000014118421

Титуляр: Дима Стойчева Преснакова

PayPal: dimastoicheva7@gmail.com

Източник: https://nova.bg
Снимка: https://nova.bg

Новини

Търси

Тип новина

 1. Всички
 2. Благотворително събитие
 3. Вдъхновяваща новина
 4. Зов за помощ
 5. Искам да помогна

Категории

 1. Всички
 2. Сираци
 3. Деца с увеждания
 4. Хора с увреждания
 5. Стари хора
 6. Приюти
 7. Кухни за бедни
 8. Социално слаби
 9. Хора със здравословни проблеми
 10. Затворници
 11. Бежанци
 12. Православни храмове
 13. Алкохолно и наркозависими
 14. Други

Тип помощ

 1. Всички
 2. Книги
 3. Лечение
 4. Кръводаряване
 5. Играчки
 6. Лекарства
 7. Облекло и обукви
 8. Хранителни продукти
 9. Мебели
 10. Техника
 11. Финансова помощ
 12. Социални събития
 13. Курсове и обучения
 14. Доброволчески труд
 15. Работа срещу заплащане
 16. Подслон
 17. Култура
 18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova