Присъедини се към нас в Facebook English | Присъединете се към нас 

Родена недоносена, Натали дари на недоносените

19.06.2019

Родена недоносена, Натали дари на недоносените През изминалата седмица „Майчин дом” получи дарение на ново термо легло. То бе направено от 12-годишната Натали, превърнала се в най-младия дарител в историята на болницата.

Натали е родена в шестия месец. Момиче, което се бори за всяка своя глътка въздух още от раждането си. Тя обаче никога не се отказва. Един ден решава, че иска да помогне и на други деца в нейната ситуация и така се превръща в най-младия дарител в историята на "Майчин дом”.

"Оказа се, че аз имам вродена тромбофилия. Това е вродена съсирваемост на кръвта. По-висок е рискът от тромбози, особено по време на бременност. Аз не знаех и това го разбрах някъде около 21-22 седмица, когато ми казаха, че бебето не нараства и че трябва да си направя такова изследване", каза майката на Натали Камелия Присадашка.

Няколко часа, след като малката Натали се появява на бял свят, топлата майчина милувка е заместена от топъл кувьоз, апарат за обдишване, монитор за отчитане на кислородна сатурация и сърдечна честота. "Първоначално не исках да я виждам. Имаше период, в който не исках да си виждам бебето. Това беше около една седмица, след което мъжът ми ме заведе и каза: „Време е да си видиш детето”, каза още Камелия.

Седмица след раждането, Камелия събира сили и отива да види малкото си бебе. От този миг нататък тя не се отделя от Натали. 12 години по-късно Натали вече е младо момиче, което решава че иска да помогне и на други недоносени деца. Тя, семейството й и семейни приятели събират 15 000 лв. и купуват термо легло, което даряват на “Майчин дом”.

"Нашата болница го прие много добре, тъй като ние имаме нужда от термо легла. Те са изключително важни, тъй като това е прехода на самото бебе от кувиоза. Самото легло подготвя бебето, за да излезе на количка. Леглото се затопля, бебенцето вече е облечено, майката може да го гушка спокойно, може да го храни", заяви акушерът Лидия Митова.

Източник: https://nova.bg
Снимка: https://nova.bg

Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

Новини

Търси

Тип новина

 1. Всички
 2. Благотворително събитие
 3. Вдъхновяваща новина
 4. Зов за помощ
 5. Искам да помогна

Категории

 1. Всички
 2. Сираци
 3. Деца с увеждания
 4. Хора с увреждания
 5. Стари хора
 6. Приюти
 7. Кухни за бедни
 8. Социално слаби
 9. Хора със здравословни проблеми
 10. Затворници
 11. Бежанци
 12. Православни храмове
 13. Алкохолно и наркозависими
 14. Други

Тип помощ

 1. Всички
 2. Книги
 3. Лечение
 4. Кръводаряване
 5. Играчки
 6. Лекарства
 7. Облекло и обукви
 8. Хранителни продукти
 9. Мебели
 10. Техника
 11. Финансова помощ
 12. Социални събития
 13. Курсове и обучения
 14. Доброволчески труд
 15. Работа срещу заплащане
 16. Подслон
 17. Култура
 18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova