Присъедини се към нас в  Facebook English | Присъединете се към нас 

Св. Синод направи дарение на столичната болница ИСУЛ

15.11.2023

Св. Синод направи дарение на столичната болница ИСУЛНа 10 ноември в УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“ в София се състоя среща на изпълнителния директор на болницата Любомир Пенев с Ловчански митрополит Гавриил, ръководител на Културно-просветния отдел при Св. Синод, съобщава сайтът на Българската патриаршия. От името на Св. Синод на БПЦ митрополитът предаде дарение от 18 200 лв. за подпомагане на спешния ремонт на Трето УНГ отделение по детска ото-рино-ларингология в болницата. По молба на ръководството на лечебното заведение митр. Гавриил отслужи водосвет за душевно и телесно здраве на лекарите, медицинския персонал и лекуваните там пациенти.

Негово Високопреосвещенство беше придружаван от членове на Културно-просветния отдел при Св. Синод, които донесоха подаръци за лекуващите се деца в Трето УНГ отделение на ИСУЛ.

Финансовото дарение беше събрано чрез благотворителната кампания на Св. Синод „Деца помагат на деца“. В нея деца и ученици – художници и музиканти – даряват свои творби за набирането на средства в полза на малките пациенти на болницата.

Г-н Пенев отбеляза, че дарените средства ще се използват за подобряване на условията за пребиваване и лечение в детското отделение УНГ.

Митр. Гавриил изрази радостта си, че дарените средства са събрани благодарение на детско творчество, чрез което Църквата учи младите на милосърдие и любов към ближния. Архиереят преподаде на служителите на болницата благословението на Светейшия Български патриарх Неофит и потвърди, че мисията на Църквата е да подпомага, събира и сплотява хората, като ги укрепява и извисява духовно, особено в трудни моменти на лични и обществени изпитания.

Източник: https://dveri.bg
Снимка: https://dveri.bg

Новини

Търси

Тип новина

  1. Всички
  2. Благотворително събитие
  3. Вдъхновяваща новина
  4. Зов за помощ
  5. Искам да помогна

Категории

  1. Всички
  2. Сираци
  3. Деца с увеждания
  4. Хора с увреждания
  5. Стари хора
  6. Приюти
  7. Кухни за бедни
  8. Социално слаби
  9. Хора със здравословни проблеми
  10. Затворници
  11. Бежанци
  12. Православни храмове
  13. Алкохолно и наркозависими
  14. Други

Тип помощ

  1. Всички
  2. Книги
  3. Лечение
  4. Кръводаряване
  5. Играчки
  6. Лекарства
  7. Облекло и обукви
  8. Хранителни продукти
  9. Мебели
  10. Техника
  11. Финансова помощ
  12. Социални събития
  13. Курсове и обучения
  14. Доброволчески труд
  15. Работа срещу заплащане
  16. Подслон
  17. Култура
  18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova