Присъедини се към нас в  Facebook English | Присъединете се към нас 

Да помогнем на Ивон

08.12.2023

Да помогнем на Ивон"Щастливо бъдеще за Ивон" се нарича кампанията за набиране на средства за 8-годишно момиченце от Шумен.

На 1 година, когато разбират, че детето има забавено двигателно развитие, родителите започват да посещават различни специалисти и през 2017 г. поставят диагнозата на Ивон - Детска церебрална парализа-долна спастична парапареза. През цялото време са се провеждали ежедневни рехабилитации, които й се отразяват добре, но не са били достатъчни, затова след консултация през 2018 г. и 2019 г. правят две фибротомии, от които е имало значително подобрение и Ивон започва да прави първите си самостоятелни крачки.

"Тогава всички вярвахме в чудеса", каза Пепи - майката на Ивон. С времето обаче мускулите й започват да отслабват и да губи постигнатите резултати и след преглед от невролог е установено, че има Аксонална сензо-моторна полиневропатия. До 2022 г крачетата й силно се изкривяват, ортопеди казват, че е невъзможна ортопедична корекция. Тогава се обръщат към д-р Александър Кребс в Ортопедична болница „Шпайзинг” във Виена, който се съгласява да извърши операцията.

Тя излиза повече от успешна и Ивон отново може да стъпва на краката си и да ходи с чужда помощ. Тази година след контролен преглед при д-р Кребс разбират, че тазобедрените стави са започнали да излизат и трябва да се направи операция на двете едновременно, след която Ивон ще бъде с гипсова шина в областта на таза и краката 6 седмици.

След операцията ще бъде нужна усилена рехабилитация. Родителите желаят да продължат с лечението на Ивон в Ортопедична болница „Шпайзинг”във Виена , където ще получи грижите които заслужава.

Затова децата от Обединения детски комплекс в Шумен, заедно със своите учители, организираха благотворителната кампания "Щастливо бъдеще за Ивон". Към каузата се присъединиха и доста училища и детски градини в Шумен.

Дарителска сметка- Банка ОББ
IBAN: BG42UBBS80021051439150
BIC : UBBSBGSF
Титуляр: Пенка Иванова Кондузова (майката на Ивон)
В полза на : Ивон Павлова Иванова

Източник: https://bnr.bg
Снимка: https://bnr.bg

Новини

Търси

Тип новина

  1. Всички
  2. Благотворително събитие
  3. Вдъхновяваща новина
  4. Зов за помощ
  5. Искам да помогна

Категории

  1. Всички
  2. Сираци
  3. Деца с увеждания
  4. Хора с увреждания
  5. Стари хора
  6. Приюти
  7. Кухни за бедни
  8. Социално слаби
  9. Хора със здравословни проблеми
  10. Затворници
  11. Бежанци
  12. Православни храмове
  13. Алкохолно и наркозависими
  14. Други

Тип помощ

  1. Всички
  2. Книги
  3. Лечение
  4. Кръводаряване
  5. Играчки
  6. Лекарства
  7. Облекло и обукви
  8. Хранителни продукти
  9. Мебели
  10. Техника
  11. Финансова помощ
  12. Социални събития
  13. Курсове и обучения
  14. Доброволчески труд
  15. Работа срещу заплащане
  16. Подслон
  17. Култура
  18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova