Присъедини се към нас в  Facebook English | Присъединете се към нас 

Да помогнем на Теди да проходи отново

26.05.2022

Да помогнем на Теди да проходи отново„До година и половина, Теди растеше щастлива и безгрижна, но, след поставена ваксина, получи странични ефекти. Заболяването се изрази в замятане на едното краче и обща отпадналост.

Това наложи педиатричен преглед и постъпване в инфекциозна болница в град Русе със съмнение за менингит. След направена лумбална пункция, детето спира да върви напълно. Невъзможна самостоятелна походка.

Изписаха ни с неуточнена диагноза, без насоки за последвало лечение. Последваха неколкократни пролежавания в болници, където нямаше адекватно лечение.

Но, в същото това време, състоянието на дъщеря ми се влошаваше. Получи спастична парализа на трите крайника, което изискваше оперативна намеса. Последвалите операции не се оказаха толкова сполучливи, колкото се очакваше, но пораженията вече бяха нанесени.

Самостоятелна походка е невъзможна и до ден днешен. Парализа 100 процента. След което казаха, че нищо повече не може да се направи и ни препоръчаха единствено рехабилитация. Тогава разбрахме че животът ни ще бъде различен. Различният живот на „различните деца “е диагноза.

Вече 18години очакваме ефект от физиотерапията, но за огромно съжаление подобрение няма и до днес. Обичам я повече от всичко на света и се моля един ден да ходи самостоятелно.

Ние не загубихме надежда, твърдо решени сме нашият живот да бъде „нормално различен“ и не се отказваме, не се отчайваме, макар и понякога да е ужасно трудно.„

След проведени консултации и кореспонденция от наша страна с няколко клиники извън страната, вече има отговор от турска клиника, която дава надежда за моето дете. Обърнахме се към специалист, който гостува наскоро на ЗИЦ Медикъл Караджъ в Бургас - д-р Дженгиз Чабукоуглу. Той е тесен специалист, при деца с такива проблеми и има голям опит в такива сложни операции. Той каза, че пътят, който ни предстои, е дълъг и труден, но има шанс.

За сега няма точна оферта за лечение, защото към момента от клиниката искат да бъдат направени всички необходими изследвания с цел установяване на точното състояние на детето и едва тогава ще бъде предложен план за действие с ценова оферта за цялостното лечение и последвали оперативни интервенции.

Имаме получена оферта за изясняване на неврологичния статус, която е на стойност 11 100 евро.

„Да си различен не значи, че трябва да си задължително безполезен. Да си различен, не значи да си лош. Да си различен, не значи да си ненормален или прикован в инвалидна количка. Да си различен, значи да вярваш в това, в което другите не вярват.

Това, което е лесно за вас е трудно за мен на този етап и до този момент, но когато човек има силна воля, рано или късно постига своята цел. Ще разбия тези вериги около мен!

Ще се науча да летя отново… Може да е трудно, но ще направя всичко за да го постигна.“ – Теди.

Можем да помогнем на Теди с дарителски sms с текст на латиница DMS TEDI на номер 17 777.

Или чрез дарителски превод в ОББ:
IBAN: BG06 UBBS80 0210 2607 2940
BIC BG06 UBBSBGSF
Получател: Сдружение Български дарителски форум
Основание DMS TEDI

Източник: https://dmsbg.com
Снимка: https://dmsbg.com

Новини

Търси

Тип новина

  1. Всички
  2. Благотворително събитие
  3. Вдъхновяваща новина
  4. Зов за помощ
  5. Искам да помогна

Категории

  1. Всички
  2. Сираци
  3. Деца с увеждания
  4. Хора с увреждания
  5. Стари хора
  6. Приюти
  7. Кухни за бедни
  8. Социално слаби
  9. Хора със здравословни проблеми
  10. Затворници
  11. Бежанци
  12. Православни храмове
  13. Алкохолно и наркозависими
  14. Други

Тип помощ

  1. Всички
  2. Книги
  3. Лечение
  4. Кръводаряване
  5. Играчки
  6. Лекарства
  7. Облекло и обукви
  8. Хранителни продукти
  9. Мебели
  10. Техника
  11. Финансова помощ
  12. Социални събития
  13. Курсове и обучения
  14. Доброволчески труд
  15. Работа срещу заплащане
  16. Подслон
  17. Култура
  18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova