Присъедини се към нас в  Facebook English | Присъединете се към нас 

Само за два дни събраха средствата за люлка за деца с увреждания в Русе

08.06.2020

Само за два дни събраха средствата за люлка за деца с увреждания в РусеСамо за два дни след старта на кампанията за набиране на средства, с които да се направи люлка за деца в инвалидни колички в Русе, парите са събрани, съобщи един от инициаторите Иван Белчев от сдружение Ruse GO.

Над 100 души са подкрепили идеята, като първоначалната сума от 4500 лв., която бе нужна, вече е надхвърлена, а даренията продължават. По данни на Агенцията за социално подпомагане в Русе има 462 деца с над 50% заболяване, от които 78 деца са с над 90 % заболяване.

От общината са предложили люлката да бъде поставена на детската площадка на пл.“Дунав“, но според родителите на деца със специални потребности мястото не е подходящо и те биха предпочели да е в Парка на младежта. Идеята е децата в инвалидни колички да бъдат заедно с останалите си връстници, с които да общуват и се забавляват, пише Русе медиа.

Тъй като вече са събрани повече средства, организаторите са решили да разширят кампанията. До вчерашния ден са били дарени малко над 6200 лв.

„С допълнително 1200 лв. ще монтираме на 3 места в града обезопасена седалка за люлка, която е подходяща за деца със специални потребности.

С 1000 лв. допълнително ще инвестираме в зеленчукова градинка около площадката в 4 големи сандъка, които ще се обгрижват от децата и техните родители; ще посадим цветя; ще използваме по-качествена подова настилка около люлката. Ако имаме 5000 лв. допълнително ще купим детска електрическа инвалидна количка, която да е подходяща за разходки из пресечена местност. Ще я предоставяме за временно ползване на всеки желаещ. От името на всички замесени ви благодаря за направените дарения!“, сподели Иван Белчев.

Източник: https://www.dunavmost.com

Новини

Търси

Тип новина

  1. Всички
  2. Благотворително събитие
  3. Вдъхновяваща новина
  4. Зов за помощ
  5. Искам да помогна

Категории

  1. Всички
  2. Сираци
  3. Деца с увеждания
  4. Хора с увреждания
  5. Стари хора
  6. Приюти
  7. Кухни за бедни
  8. Социално слаби
  9. Хора със здравословни проблеми
  10. Затворници
  11. Бежанци
  12. Православни храмове
  13. Алкохолно и наркозависими
  14. Други

Тип помощ

  1. Всички
  2. Книги
  3. Лечение
  4. Кръводаряване
  5. Играчки
  6. Лекарства
  7. Облекло и обукви
  8. Хранителни продукти
  9. Мебели
  10. Техника
  11. Финансова помощ
  12. Социални събития
  13. Курсове и обучения
  14. Доброволчески труд
  15. Работа срещу заплащане
  16. Подслон
  17. Култура
  18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova