Присъедини се към нас в  Facebook English | Присъединете се към нас 

След 7 месеца чакане оперираха бебе със сърдечен проблем

17.08.2023

След 7 месеца чакане оперираха бебе със сърдечен проблемЩастлива развръзка. Молитвите на една майка бебето ѝ да получи шанс за живот бяха чути. За малкия Влад и битката му за здраво сърце от първата глътка въздух ви разказахме в „Темата на NOVA”. След месеци отлагане и чакане на опашка с още над 100 деца, неговият ред за операция в единствената детска кардиология у нас дойде. Срещаме ви отново със семейството и лекарите, които редом водят битката за детските сърца.

Да роди Влад на Бъдни вечер е същинско чудо за неговата майка Валентина. Но след него предстои период на консултации с детски кардиолози, молитви и чакане, защото сърцето на детето ѝ работи по-различно. „Кръвният поток влиза и излиза от една и съща камера. Докторите ми казаха да гледам да не започне да посинява - започне ли, значи е увреден белият дроб. На 7 април ни казаха, че е за операция и ще ни извикат, но не ни извикаха. Май месец отидохме, но поради недостатъчност на персонала, който да се грижи за децата в интензивно отделение, операцията са отложи”, сподели тогава притеснената майка.

Седем месеца след като детето се ражда, в живота на Валентина отново се случва чудо – получава най-чаканото телефонно обаждане. Операцията била на 27 юли и продължила 7 часа. Детето е напълно възстановено и сърцето му работи нормално.

И ако битката на Валентина и Влад завършва с усмивка, то чакането на дългата опашка за здраво сърце продължава в още много семейства. А за лекарите и сестрите в Националната кардиологична болница битката е ежечасна – макар и на предела на силите им.

Източник: https://nova.bg
Снимка: https://nova.bg

Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

Новини

Търси

Тип новина

  1. Всички
  2. Благотворително събитие
  3. Вдъхновяваща новина
  4. Зов за помощ
  5. Искам да помогна

Категории

  1. Всички
  2. Сираци
  3. Деца с увеждания
  4. Хора с увреждания
  5. Стари хора
  6. Приюти
  7. Кухни за бедни
  8. Социално слаби
  9. Хора със здравословни проблеми
  10. Затворници
  11. Бежанци
  12. Православни храмове
  13. Алкохолно и наркозависими
  14. Други

Тип помощ

  1. Всички
  2. Книги
  3. Лечение
  4. Кръводаряване
  5. Играчки
  6. Лекарства
  7. Облекло и обукви
  8. Хранителни продукти
  9. Мебели
  10. Техника
  11. Финансова помощ
  12. Социални събития
  13. Курсове и обучения
  14. Доброволчески труд
  15. Работа срещу заплащане
  16. Подслон
  17. Култура
  18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova