Присъедини се към нас в  Facebook English | Присъединете се към нас 

Руската църква одобри препоръки за работа с младежките субкултури

22.07.2019

Руската църква одобри препоръки за работа с младежките субкултури Св. Синод на Руската православна църква, който заседава сега във Владимирския скит на Валаамския манастир, е утвърдил документ с препоръки към свещениците за работа с младежите, принадлежащи към различни субкултури.

В обширния документ се посочва, че целта на работата с представителите на субкултурите трябва да се ръководи от желанието да се разкрие на младите хора пълнотата на живота в Църквата с Христос, а не от стремежа те да бъдат променени и изведени от кръга на субкултурите (освен деструктивните).

В насоките се посочва, че практически всички субкултури така или иначе са свързани със следването на определени авторитети или измислени образи, т. е. в крайна сметка са кумири, което противоречи на една от най-важните Божи заповеди, се казва в документа.

Авторите посочват основните течения в съвременната руска младежка субкултура: 1. почитателите на природосъобразния начин на живот (вегани, вегетарианци, последователи на правилното хранене, занимаващите се със спорт); 2. почитателите на умереното потребление (еколози, активисти на рециклирането и на алтернативи на консуматорските практики и т. н.); 3. почитатели на екстремните спортове и улични танци; 4. участници в доброволчески инициативи (доброволци в грижата за бедни, слаби, възрастни и самотни хора и т. н.).

Авторите на препоръките смятат, че е важно зад особения външен вид или поведение да бъде забелязана личността на младия човек. На свещениците се предлага внимателно да изслушват младите хора и техните възгледи, да намират теми за общуване, които ще представляват интерес за тях, да не се акцентира върху разликите в мирогледа и разбирането на жизнените ценности. Описани са подробно правилата за общуване с представителите на субкултурите. Свещениците следва да се отнасят с уважение към тях, да приемат избора им, да проявяват искреност и естественост в общуването, такт и зачитане на достойнството на младите хора.

Дадени са препоръки как да се подходи, в случай че родителите на младежите се обърнат към Църквата за помощ относно участието на децата им в дадена субкултурна среда. Подчертава се, че е необходимо свещениците да се стараят да поддържат добри отношения между младежите и техните родители. Всички препоръки - тук.

Източник: https://dveri.bg
Снимка: https://dveri.bg

Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

Новини

Търси

Тип новина

  1. Всички
  2. Благотворително събитие
  3. Вдъхновяваща новина
  4. Зов за помощ
  5. Искам да помогна

Категории

  1. Всички
  2. Сираци
  3. Деца с увеждания
  4. Хора с увреждания
  5. Стари хора
  6. Приюти
  7. Кухни за бедни
  8. Социално слаби
  9. Хора със здравословни проблеми
  10. Затворници
  11. Бежанци
  12. Православни храмове
  13. Алкохолно и наркозависими
  14. Други

Тип помощ

  1. Всички
  2. Книги
  3. Лечение
  4. Кръводаряване
  5. Играчки
  6. Лекарства
  7. Облекло и обукви
  8. Хранителни продукти
  9. Мебели
  10. Техника
  11. Финансова помощ
  12. Социални събития
  13. Курсове и обучения
  14. Доброволчески труд
  15. Работа срещу заплащане
  16. Подслон
  17. Култура
  18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova