Присъедини се към нас в Facebook English | Присъединете се към нас 

Предаването „Иконостас“ вече е достъпно в интернет

24.03.2021

Предаването „Иконостас“ вече е достъпно в интернетХроника на най-новата история на БПЦ, така може да се определи архивът от изданията на религиозното предаване „Иконостас“ по Нова телевизия, който вече е достъпен в Youtube. Любомир Върбанов, автор и режисьор на поредицата, стартирала в средата на 90-те години на миналия век, публикува постепенно всички серии, започвайки от най-старите.

„Иконостас“ е единственото актуално предаване с мисионерска насоченост в средата на 90-те години, когато започва активното възраждане на църковния живот у нас. Това е времето, когато завършват първите випуски с жени на Богословския факултет на СУ, въвежда се предметът Религия в българските училища, активизира се енорийската и издателска дейност в БПЦ, развива се публицистиката, мисионерски настроени свещеници разширяват полето на своята работа, а млади духовници поемат по пътя на църковното служение.

Кадрите от църковни събирания, честване на празници, отразяването на актуални събития ни припомнят ентусиазма и жаждата за църковно единство по времето на разкола, припомнят ни познати лица, показват началото на много инициативи, чиито плодове виждаме днес, и други, които бяха задушени.

Актуални и днес са посланията, отправени от водещия на предаването Мариян Стоядинов, сега доцент по догматика в Православния богословски факултет на ВТУ, които макар и с дълбок богословски смисъл, са достъпни и разбираеми за зрителите.

Любомир Върбанов повече от двадесет и пет години следи и запечатва в своето предаване живота на Българската църква. Като всеки професионалист той остава незабелязан, за да излязат на преден план образите на героите от предаването. Сега, от дистанцията на изминалия четвърт век откриваме важността на неговото дело: да съхранява за историята случващото се в настоящето.

Тук можете да намерите ранните издания на "Иконостас", като архивът продължава да се обогатява.

Източник: https://haskovo.info
Снимка: https://haskovo.info

Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

Новини

Търси

Тип новина

 1. Всички
 2. Благотворително събитие
 3. Вдъхновяваща новина
 4. Зов за помощ
 5. Искам да помогна

Категории

 1. Всички
 2. Сираци
 3. Деца с увеждания
 4. Хора с увреждания
 5. Стари хора
 6. Приюти
 7. Кухни за бедни
 8. Социално слаби
 9. Хора със здравословни проблеми
 10. Затворници
 11. Бежанци
 12. Православни храмове
 13. Алкохолно и наркозависими
 14. Други

Тип помощ

 1. Всички
 2. Книги
 3. Лечение
 4. Кръводаряване
 5. Играчки
 6. Лекарства
 7. Облекло и обукви
 8. Хранителни продукти
 9. Мебели
 10. Техника
 11. Финансова помощ
 12. Социални събития
 13. Курсове и обучения
 14. Доброволчески труд
 15. Работа срещу заплащане
 16. Подслон
 17. Култура
 18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2021 milostiv.org
dgamalova