Присъедини се към нас в Facebook English | Присъединете се към нас 

Излезе детска книжка за св. Пимен Зографски

02.11.2020

Излезе детска книжка за св. Пимен ЗографскиПо повод четиристотин години от успението на св. Пимен Зографски, които се навършват през тази година, излезе от печат книжка, посветена на родния светец. Автор е столичната учителка по Религия Милена Йоцова. Художник на илюстрациите е Димитрина Стоянова.

Книжката, озаглавена Св. Пимен Зографски – скритият равноапостол, разказва на достъпен за децата език за живота и делата на светеца. Изданието се реализира с благословението на ръководството на храм „Св. Кирик и Юлита“ в гр. Банкя.

Книжката е свързана с още една годишнина – тази година се навършва цяло десетилетие от освещаването на кабинета по Религия в училището в Банкя, станало на празника на св. Пимен, 3 ноември. Тогава Милена Йоцова е учителка точно на това място и остава свързана не само с храма и училището там, но и с големия светец на Църквата св. Пимен.

Днес авторката на книгата работи като логопед, но не изоставя и призванието си – християнската просвета на българските деца. Води неделното училище за деца към столичния храм „Преображение Господне“ в кв. „Лозенец“ и организира летни лагери в Кремиковския манастир, включително и за деца с увреждания.

Книжката за св. Пимен Зографски е подходяща за деца в начален етап и в прогимназията. Поръчки за разпространение и повече информация на тел.: 0899 484 492 – Милена Йоцова.

Източник: https://dveri.bg
Снимка: https://dveri.bg

Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

Новини

Търси

Тип новина

 1. Всички
 2. Благотворително събитие
 3. Вдъхновяваща новина
 4. Зов за помощ
 5. Искам да помогна

Категории

 1. Всички
 2. Сираци
 3. Деца с увеждания
 4. Хора с увреждания
 5. Стари хора
 6. Приюти
 7. Кухни за бедни
 8. Социално слаби
 9. Хора със здравословни проблеми
 10. Затворници
 11. Бежанци
 12. Православни храмове
 13. Алкохолно и наркозависими
 14. Други

Тип помощ

 1. Всички
 2. Книги
 3. Лечение
 4. Кръводаряване
 5. Играчки
 6. Лекарства
 7. Облекло и обукви
 8. Хранителни продукти
 9. Мебели
 10. Техника
 11. Финансова помощ
 12. Социални събития
 13. Курсове и обучения
 14. Доброволчески труд
 15. Работа срещу заплащане
 16. Подслон
 17. Култура
 18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova