Присъедини се към нас в  Facebook English | Присъединете се към нас 

Млади моделиери ушиха рокли за бедни деца от село Дисевица

05.07.2019

Млади моделиери ушиха рокли за бедни деца от село ДисевицаРазноцветни рокли от кадифе върнаха усмивките на децата от плевенското село Дисевица. Новите им дрешки са ушити по инициатива на 11-класници от ПГ „Ана Май“ в града под тепетата. За трета поредна година училището реализира изключително успешната си благотворителна кампания „Подари усмивка“. Тази година тя е в партньорство с Националното сдружение на сираците в България.

След като зарадваха малчуганите от Хитрино и малките пациенти от детското отделение на УМБАЛ „Св. Георги“, сега младите моделиери решили да се присъединят към кампанията в подкрепа на хлапетата от ДГ „Вит“. За бедността в този район научили от медиите и Националното сдружение на сираците. Стотици хора от цялата страна, сред които и пловдивските гимназисти, се включили в акцията да бъдат облечени и обути 400 деца, които ходели със скъсани дрехи и боси, тъй като били от изключително бедни семейства.

„Тази година подкрепихме две каузи. 12-класници от специалностите по облекло подеха инициатива „Ден на животните и хората, които ги обичат“. Изработиха постелки и играчки, организираха уъркшоп за по-малките ученици и за посетителите на общинския приют за бездомни. С парите от продажбите организирахме нова благотворителна акция. В часовете по учебна практика изработихме рокли ца ДГ „Вит“. Установихме връзка с кмета на селото и директора на детската градина и изпратихме облеклата. Изработването на детски рокли продължава и сега. Платовете получаваме благотворително от фирми на бивши възпитавици на училището“, разказа 11-класничката Спаска Паликарова.

Източник: https://u4avplovdiv.com

Новини

Търси

Тип новина

  1. Всички
  2. Благотворително събитие
  3. Вдъхновяваща новина
  4. Зов за помощ
  5. Искам да помогна

Категории

  1. Всички
  2. Сираци
  3. Деца с увеждания
  4. Хора с увреждания
  5. Стари хора
  6. Приюти
  7. Кухни за бедни
  8. Социално слаби
  9. Хора със здравословни проблеми
  10. Затворници
  11. Бежанци
  12. Православни храмове
  13. Алкохолно и наркозависими
  14. Други

Тип помощ

  1. Всички
  2. Книги
  3. Лечение
  4. Кръводаряване
  5. Играчки
  6. Лекарства
  7. Облекло и обукви
  8. Хранителни продукти
  9. Мебели
  10. Техника
  11. Финансова помощ
  12. Социални събития
  13. Курсове и обучения
  14. Доброволчески труд
  15. Работа срещу заплащане
  16. Подслон
  17. Култура
  18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova