Присъедини се към нас в Facebook English | Присъединете се към нас 

Седмокласници зарадваха с игри и енциклопедии деца с увреждания

08.02.2018

Седмокласници зарадваха с игри и енциклопедии деца с уврежданияСедмокласници зарадваха момчета и момичета от домовете за деца, лишени от родителски грижи с образователни игри, дървени пъзели и красиво илюстровани енциклопедии. В първия ден на февруари инициаторите на благотворителна инициатива – Сара Велева и Александра Ланджева от 7 б клас на ОУ „Райна Княгиня” - Пловдив, занесоха даренията, заедно с класния си ръководител Моника Тенева.

По време на традиционния коледен базар в училището била събрана сумата от 875 лева. В него се включили активно ученици от начален и прогимазиален етап, които помогнали в подреждането и продажбата на изработените от тях коледни картички. Решено било със събраните средства да се закупят консумативи за дом, в който живеят деца с увреждания.

След проучване Сара и Александра се спрели на сдружение „Плюшено мече”, което работи благотворително с домове в цялата страна. След разговор заедно решили да подпомогнат пловдивските деца и младежи с увреждания, като закупят консумативи – памперси, мокри и сухи кърпи, перилни и почистващи препарати, образователни игри, пъзели , конструктори, книги.

„Децата ни посрещната изключително дружелюбно, запознаха се с нас. Разказаха ни за живота си в дома и за нещата, които обичат да правят. Умеят да готвят, участват в различни мероприятия , ходят на училище, имат специална площадка за фитнес, понякога прекарват празниците със служители от дома”, разказа Алекс. Децата от дома били толкова ентусиазирани от появата на гостите с подаръци, че ги завели да им покажат стаите си и ги поканили отново.

Източник: http://u4avplovdiv.com

Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

Новини

Търси

Тип новина

 1. Всички
 2. Благотворително събитие
 3. Вдъхновяваща новина
 4. Зов за помощ
 5. Искам да помогна

Категории

 1. Всички
 2. Сираци
 3. Деца с увеждания
 4. Хора с увреждания
 5. Стари хора
 6. Приюти
 7. Кухни за бедни
 8. Социално слаби
 9. Хора със здравословни проблеми
 10. Затворници
 11. Бежанци
 12. Православни храмове
 13. Алкохолно и наркозависими
 14. Други

Тип помощ

 1. Всички
 2. Книги
 3. Лечение
 4. Кръводаряване
 5. Играчки
 6. Лекарства
 7. Облекло и обукви
 8. Хранителни продукти
 9. Мебели
 10. Техника
 11. Финансова помощ
 12. Социални събития
 13. Курсове и обучения
 14. Доброволчески труд
 15. Работа срещу заплащане
 16. Подслон
 17. Култура
 18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova