Присъедини се към нас в  Facebook English | Присъединете се към нас 

Пловдивският клуб Марица в помощ на 14-годишен талант, пострадал на терена

12.02.2024

Пловдивският клуб Марица в помощ на 14-годишен талант, пострадал на теренаВ края на януари 14-годишен футболист от школата на „Марица” (Пловдив) претърпява тежка контузия, която заплашва мечтата му за спортна кариера. От клуба протягат ръка и организират благотворителна инициатива.

От ранна детска възраст Ансел Андреев живее с мечтата на много свои връстници – да стане добър футболист и да се състезава на най-високо ниво. На 27 януари обаче животът му претърпява рязък завой.

„Децата имаха контролен мач с „Орлета” (Пазарджик) на стадиона в село Ивайло. Получи тази тежка травма към края на мача. Аз бях първият, който влезе на терена. За да не се травмират другите деца, покрихме крака му с моето яке. През цялото време детето ми не е проля една сълза. Така че той е едно мъжко дете”, разказва бащата Найден Андреев.

Направеният преглед потвърждава опасенията за сериозна травма с множество счупвания на подбедрицата на десния крак. Следва дълга операция, а на Ансел са поставени две пластини и 18 пирона.

„Изключително възпитано, дисциплинирано и старателно дете. Познавам го може би от 6-7- годишна възраст. Мисли само за футбол”, заяви Йордан Влашки, президент на „Марица” (Пловдив).

До младия футболист бързо достига новината за подкрепата от неговия клуб. Президентът Йордан Влашки започва кампания по набиране на средства, които да бъдат в помощ на семейството в дългия път по възстановяване.

„Първо стартирахме кампанията в нашия представителен отбор – мъжете, треньорите, служителите, целия клуб. Свързахме се с всички деца от нашата школа. Когато пуснахме новината в интернет, за няколко часа получихме обаждания от доста клубове”, каза Влашки.

„Много сме трогнати от постъпката на всички”, казва бащата на Ансел. Той вярва, че синът му ще се върне на терена, по-силен от всякога.

„Здравейте, аз съм Ансел. Искам да изкажа благодарността си към целия лекарски екип от УМБАЛ „Свети Георги”, професионален футболен клуб „Марица” (Пловдив) и Детско-юношеската школа, към всички мои съотборници и техните родители. Също и към всички, които са съпричастни с мен. Вярвам, че след рехабилитацията ще се върна отново на терена”, казва Ансел.

Ако искате да помогнете, може да го направите по следните начини:

Чрез превод по банкова сметка на семейството в ОББ:
IBAN: BG20UBBS81551015801233
BIC код: UBBSBGSF
Tитуляр на сметката: Найден Йорданов Андреев (баща на Ансел)

Чрез превод през REVOLUT:
LT213250090591432015
swift code: REVOLT21
Титуляр: Найден Йорданов Андреев (баща на Ансел)

Източник: https://nova.bg
Снимка: https://nova.bg

Новини

Търси

Тип новина

  1. Всички
  2. Благотворително събитие
  3. Вдъхновяваща новина
  4. Зов за помощ
  5. Искам да помогна

Категории

  1. Всички
  2. Сираци
  3. Деца с увеждания
  4. Хора с увреждания
  5. Стари хора
  6. Приюти
  7. Кухни за бедни
  8. Социално слаби
  9. Хора със здравословни проблеми
  10. Затворници
  11. Бежанци
  12. Православни храмове
  13. Алкохолно и наркозависими
  14. Други

Тип помощ

  1. Всички
  2. Книги
  3. Лечение
  4. Кръводаряване
  5. Играчки
  6. Лекарства
  7. Облекло и обукви
  8. Хранителни продукти
  9. Мебели
  10. Техника
  11. Финансова помощ
  12. Социални събития
  13. Курсове и обучения
  14. Доброволчески труд
  15. Работа срещу заплащане
  16. Подслон
  17. Култура
  18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova