Присъедини се към нас в Facebook English | Присъединете се към нас 

Вълна от съпричастност за жена, останала без кола

14.05.2020

Вълна от съпричастност за жена, останала без колаВълна от съпричастност след репортаж на NOVA за засегнатите от зрелищната катастрофа в Пловдив, при която пиян младеж с колата си помете 5 други автомобила.

Десетки зрители поискаха да помогнат на жената с увреждане, чиито автомобил беше буквално премазан. Автомобилът на Златка Терзиева е най-пострадалият. 65-годишната пенсионирана учителка по математика все още е в шок. Щетите изглеждат непоправими.

За нея автомобилът е от първа необходимост. Жената, която е инвалид, до преди два дни е разчитала единствено на старата си кола, за да се придвижва навън. Ден преди фаталния инцидент платила данъка на автомобила, минала технически преглед и заплатила паркомястото до блока си.

След като описали щетите, от застрахователната компания й обяснили, че на този етап не могат да й изплатят и стотинка обезщетение. Трябвало да мине дългата процедура- първо делото срещу виновния шофьор, после решението на съда, след това да се заведе граждански иск срещу водача и на по-късен етап да се определи паричната премия.

Сред писмата, в които се предлага помощ идва едно и от Нидерландия. Там живее Иван Недялков. „Един човек от обществото не заслужава така да бъде наранен от друг човек от обществото. Веднага се замислих, че имам един свободен автомобил, който разбира се, след като бъде проверен от мен, бих дарил на госпожата безвъзмездно, защото… Защото го почувствах, че искам да направя едно добро нещо“, разказа той.

От страната на лалетата до западната част на София – желанието да не оставяш някого в беда е еднакво. Владимир Гьорев от „Люлин“ също иска да помогне.

„Снощи се прибрах късно и гледах късната емисия и видях жената. Нейната кола беше най-пострадала и ми стана жал“, казва той.

Владимир е готов да подкрепи жената не само финансово, а и с времето си, за да е сигурен, че ще може да кара спокойно и ще си избере подходящ автомобил. „Ще отида лично до Пловдив и ще й помогна със закупуването на автообил. Ще изберем, ще отидем да го купим и да го прехвърлим. Тя е възрастна жена не може сама да се справи с тези неща“, допълва Гьорев.

„Аз пари не искам, само ако може да се появи като по чудо едно автомобилче на мястото на моето другарче ще бъде прекрасно“, казва Златка.

А за да има тя ново другарче Владимир предлага вариант за обединена добрина. Търси автокъща, с която да се свърже, за да избере кола и така пострадалата да се върне на пътя възможно най-скоро. „От Пловдив от някоя автокъща някой ако прояви желание да помогне, да не се разкарвам аз до Пловдив или тя до София. Ако никой не прояви желание да помогне да закупим дистанционно кола. Тогава аз ще отида“, казва той.

Вълната от съпричастност стигна и до Бургас. Хора от морския град също са се свързали с жената. Те дори сложили кутии за дарения в магазини, за да събере сумата за автомобил. Желание за подкрепа дойде и от Германия, където днес живее бивш ученик на пенсионираната учителка Златка, който също иска да ѝ помогне.

„Благодаря на всички тези хора, които са толкова сърцати“, казва Златка.

Източник: https://nova.bg
Снимка: https://nova.bg

Новини

Търси

Тип новина

 1. Всички
 2. Благотворително събитие
 3. Вдъхновяваща новина
 4. Зов за помощ
 5. Искам да помогна

Категории

 1. Всички
 2. Сираци
 3. Деца с увеждания
 4. Хора с увреждания
 5. Стари хора
 6. Приюти
 7. Кухни за бедни
 8. Социално слаби
 9. Хора със здравословни проблеми
 10. Затворници
 11. Бежанци
 12. Православни храмове
 13. Алкохолно и наркозависими
 14. Други

Тип помощ

 1. Всички
 2. Книги
 3. Лечение
 4. Кръводаряване
 5. Играчки
 6. Лекарства
 7. Облекло и обукви
 8. Хранителни продукти
 9. Мебели
 10. Техника
 11. Финансова помощ
 12. Социални събития
 13. Курсове и обучения
 14. Доброволчески труд
 15. Работа срещу заплащане
 16. Подслон
 17. Култура
 18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2023 milostiv.org
dgamalova