Присъедини се към нас в  Facebook English | Присъединете се към нас 

Присаждат стволови клетки на Сашко от Перник - резултатите са добри

09.08.2023

Присаждат стволови клетки на Сашко от Перник - резултатите са добриПрисаждат на Сашко собствени стволови клетки по иновативна и модерна технология. Терапията правим в Нови Сад, Сърбия. Там има световноизвестни професори и други български родители са ми казвали, че децата им се повлияват много ефективно от тази терапия, започват да говорят повече и се чувстват много по-добре.“ Това разказа пред „България Днес“ Александър Цветанов, бащата на Сашко от Перник.

12-годишният Сашко е дете с аутизъм, което изчезна на 11 ноември миналата година по време на разходка с баща си в планинската местност Голо бърдо. Много специалисти и доброволци се стекоха на помощ да намерят изчезналото момче. Към операцията бяха включени дори ясновидци и екстрасенси. В безизходицата си бащата на Сашко обяви награда от 100 хиляди лева за намирането му. След тежка и изтощителна седмица, прекарана в търсене, Сашко беше намерен жив и здрав 9 дни след изчезването си, по средата на дере в планината. Момчето отдавна влезе в нормалния си ритъм на живот и у дома почти не се сещат за кошмара, който преживяха покрай загадъчното му изчезване.

„Сашко вече е добре. През 1 месец правим вливки на стволови клетки, които се изтеглят от костния мозък на таза му, с пълна упойка, и се вкарват в спиналната артерия на гръбначния стълб на детето. Взимаме си около 3-4 нощувки в Нови Сад, за да можем да направим процедурите. Освен това ми коства и десетки хиляди левове, но смятам, че като родител съм длъжен да направя всичко възможно детето ми да се лекува. Само с обучение, логопед и психолог не се постигат толкова добри резултати“, сподели Цветанов.

Грижовният баща разказа, че на Сашко му харесва в Сърбия. Двамата си взимат почивка и освен терапията прекарват време заедно, като се разхождат по Дунава и плажуват там.

„Засега процедурите имат много добър ефект. Сашко започна да разбира повече, говори и дори рисува картини. Истинският ефект ще се види 3 месеца след последната вливка, която е на 28 август. Обнадежден съм, защото постоянно комуникирам с други български родители, които останаха много доволни от процедурите“, заяви Александър.

Източник: https://9meseca.bg
Снимка: https://9meseca.bg

Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

Новини

Търси

Тип новина

  1. Всички
  2. Благотворително събитие
  3. Вдъхновяваща новина
  4. Зов за помощ
  5. Искам да помогна

Категории

  1. Всички
  2. Сираци
  3. Деца с увеждания
  4. Хора с увреждания
  5. Стари хора
  6. Приюти
  7. Кухни за бедни
  8. Социално слаби
  9. Хора със здравословни проблеми
  10. Затворници
  11. Бежанци
  12. Православни храмове
  13. Алкохолно и наркозависими
  14. Други

Тип помощ

  1. Всички
  2. Книги
  3. Лечение
  4. Кръводаряване
  5. Играчки
  6. Лекарства
  7. Облекло и обукви
  8. Хранителни продукти
  9. Мебели
  10. Техника
  11. Финансова помощ
  12. Социални събития
  13. Курсове и обучения
  14. Доброволчески труд
  15. Работа срещу заплащане
  16. Подслон
  17. Култура
  18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova