Присъедини се към нас в  Facebook English | Присъединете се към нас 

Да подкрепим д-р Бхатра в борбата му с рака!

23.06.2023

Да подкрепим д-р Бхатра в борбата му с рака!22 години той лекува многобройни си пациенти, а сега се нуждае от нашата приятелска ръка

Д-р Бхатра е личен лекар от 22 години, през които е помогнал на страшно много хора. Сега той има нужда от нашата подкрепа. Ще ви разкажем за предизвикателството, пред което в момента е изправен, с думите на съпругата му - Пепа Бхатра:

- Д-р Бхатра е прекрасен човек, съпруг, баща и дядо на 2 прекрасни внучета и трето на път. Всеотдаен лекар - 22 години беше личен лекар на повече от 1700 пациенти. И колегите, и пациентите му го знаят с усмивката и шегите, които прави, за да ги забавлява. Пациентите му често казваха:

„Докторе, само като те видя и като ми поговориш малко, и всичко ми минава“

През 2018 г., след дълги изследвания и ходене по болници, го диагностицираха с Неходжкинов лимфом. Започнахме лечение - 6 курса химиотерапия и положението малко се закрепи. Но след 6 месеца новият ПЕТ скенер разкри, че болестта не е под контрол и че се налагат нови костни трепанобиопсии.

Оказа се, че диагнозата е WM (ВАЛДЕНЩОРМ макроглобулинемия). Лекувахме го в София, но нямаше резултат и повече от 3 месеца го оставиха без лечение. През тези 3 месеца състоянието му се влоши -

не можеше да говори, не се хранеше

Лекарите казаха, че са направили, каквото са могли. Смятаха, че не могат да му помогнат повече.

Тогава се свързах с болница в Турция и на носилка с линейка го закарахме там. Веднага започнаха лечението му и след 3 химиотерапии състоянието му се подобри. Започна да се храни и да се движи. През цялото време - 1 година, поемахме сами всички разходи, но, за жалост, финансовите възможности, с които разполагахме, се изчерпаха. Тепърва му предстои трансплантация на стволови клетки от донор, тъй като неговите клетки/костният му мозък е силно увреден от болестта и от химиотерапиите и най-вероятно няма да са подходящи.

Още не мога да приема, че съпругът ми, д-р Бхатра, който през целия си живот е лекувал и помагал на хиляди хора, сега е в инвалидна количка, понеже не може да ходи от тумора в гръбначният стълб. Че той, който е оказвал помощ и е спасявал хиляди човешки живота, сега е в безнадеждност и отчаяние, защото няма повече финансови средства и няма как да продължи да се бори с коварната болест - рак на кръвта, четвърти стадий Е. Лекарите в Турция дават надежда 80%-90% успеваемост на трансплантацията, която му предстои.


Моля ви, мили хора, който може, нека да дари надежда!

Нека съпругът ми да си възвърне живота, който имаше, да може отново да работи като лекар, да помага на хората. Нека внуците му, които го обичат толкова много, отново да могат да се забавляват с него.

Вярвам в доброто и зная, че има много добри хора, които са готови да помагат на други, изпаднали в такава беда! Но такъв е животът - никой не знае какво го чака. За доброто винаги имаме нужда от подадена приятелска ръка, от добри и състрадателни хора. Дарявала съм за много случаи на пациенти и близките им и вярвам, че сега, когато ние изпаднахме в такава ситуация, и на нас ще се върне. Доброто ще възтържествува.

Сумата за трансплантацията, престоя и изследванията възлиза на около 120 000 лева. Досега се справяхме от спестяванията ни, но вече нямаме възможност. Непосилно е за нас да съберем тази сума в рамките на 2 месеца. Трансплантацията е насрочена през август. Благодаря ви, мили хора, че сте съпричастни с нещастието, което ни сполетя.

Можем да подкрепим д-р Бхатра чрез банков превод в ОББ:
IBAN: BG14UBBS80021088365420
Титуляр: Симона Сингх Бхатра-Петрова, дъщеря

Д-р Бхатра е дългогодишен приятел на „Знаме“. На страниците на вестника той е говорил не само по медицински въпроси. Нееднократно е разказвал и за културата, традициите и живота в родината му – Индия. От сърце му желаем успех в тази нелека битка! Вярваме, че усмивката ще се върне на лицето му, а близки, колеги и пациенти пак ще се смеят на шегите му.

Източник: https://zname.info
Снимка: https://zname.info

Новини

Търси

Тип новина

  1. Всички
  2. Благотворително събитие
  3. Вдъхновяваща новина
  4. Зов за помощ
  5. Искам да помогна

Категории

  1. Всички
  2. Сираци
  3. Деца с увеждания
  4. Хора с увреждания
  5. Стари хора
  6. Приюти
  7. Кухни за бедни
  8. Социално слаби
  9. Хора със здравословни проблеми
  10. Затворници
  11. Бежанци
  12. Православни храмове
  13. Алкохолно и наркозависими
  14. Други

Тип помощ

  1. Всички
  2. Книги
  3. Лечение
  4. Кръводаряване
  5. Играчки
  6. Лекарства
  7. Облекло и обукви
  8. Хранителни продукти
  9. Мебели
  10. Техника
  11. Финансова помощ
  12. Социални събития
  13. Курсове и обучения
  14. Доброволчески труд
  15. Работа срещу заплащане
  16. Подслон
  17. Култура
  18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova