Присъедини се към нас в  Facebook English | Присъединете се към нас 

Учителят Илия Михайлов дари 1500 лв, събрани от представенета на книгата му Приближаване, на онкоболна жена

23.11.2022

Учителят Илия Михайлов дари 1500 лв, събрани от представенета на книгата му Приближаване, на онкоболна женаОбщо 1504 лева са събрани при официалното представяне на шестата книга на пазарджишкия учител и блогър Илия Михайлов “Приближаване“. Сборникът беше отпечатан с благотворителна цел, а сумата вече е предадена на Диана Кулинова, колежка на автора, бореща се с онкологично заболяване.

Представянето на книгата се състоя в Художествената галерия „Станислав Доспевски“ снощи и събра десетки ценители на качествената съвременна българска литература. То бе организирано от издателство „Планини“, благодарение на което томчето е на разположение на читателя.

Михайлов предварително обяви, че ще дари целия си авторски хонорар за лечението на Диана Кулинова. С благотворителни каузи бяха и всички предишни негови книги. Приходите от тях заедно със събраните дарения неизменно отиваха за нуждаещи се от подкрепа хора.

Автор на предговора е известният журналист Георги Тошев, когото зрителите познават най-вече от предаванията му “Другата България“, “Непознатите“, “Артефакти“. Редактор е успешният писател и поет от Пещера Георги Връбчев – автор на десетки харесвани от читателя произведения в стихове и проза, много от които отличавани в национални и международни литературни конкурси. Връбчев бе и модератор на представянето на “Приближаване“. Автор на корицата отново е младата и талантлива художничка Катрин Малинова, възпитаничка на пазарджишкото Средно училище “Георги Брегов“. Сборникът е осъществен от издателство “Планини“, а Румен Христов от екипа му пише, че това е „Човечна книга, създадена от Човек, написана със сърце и от сърце!“.

Източник: https://pa1-media.bg
Снимка: https://pa1-media.bg

Новини

Търси

Тип новина

  1. Всички
  2. Благотворително събитие
  3. Вдъхновяваща новина
  4. Зов за помощ
  5. Искам да помогна

Категории

  1. Всички
  2. Сираци
  3. Деца с увеждания
  4. Хора с увреждания
  5. Стари хора
  6. Приюти
  7. Кухни за бедни
  8. Социално слаби
  9. Хора със здравословни проблеми
  10. Затворници
  11. Бежанци
  12. Православни храмове
  13. Алкохолно и наркозависими
  14. Други

Тип помощ

  1. Всички
  2. Книги
  3. Лечение
  4. Кръводаряване
  5. Играчки
  6. Лекарства
  7. Облекло и обукви
  8. Хранителни продукти
  9. Мебели
  10. Техника
  11. Финансова помощ
  12. Социални събития
  13. Курсове и обучения
  14. Доброволчески труд
  15. Работа срещу заплащане
  16. Подслон
  17. Култура
  18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova