Присъедини се към нас в Facebook English | Присъединете се към нас 

Непознат остави пари за окована в скоби кола

14.09.2023

Непознат остави пари за окована в скоби колаВсе още има добри хора. Тази констатация може да направим от случката, която е преживял Цветозар Велков днес, навръх Кръстовден.

Той сподели в социалните мрежи, че непознат е оставил банкноти под чистачките на автомобила му, след като му били поставили скоба в района на ИСУЛ.

"Не съм от хората, които пишат подобни публикации, но истината е, че ми стана готино и реших да споделя с вас. Дано и този пост стигне до непознатия добряк, направил този жест. Разказвам... Днес ми бяха сложили скоба до ИСУЛ, след плащането и потеглянето ми, обърнах внимание, че под чистачката ми има няколко банкноти. Спрях, взех ги, а на тях пишеше: "жив и здрав, предай нататък". Е стана ми готино, в забързаното ежедневие все още се намират непознати хора, които без нужда, без причина ти дават повод да се усмихнеш.

Е непознати добряко – огромно евала, обществото има нужда от хора като теб. Ти бъди жив и здрав ! А аз те уверявам, че тези банкноти с това послание ще отидат под чистачката на друг "пострадал"", написа той.

А неочакваната постъпка на анонимния добродетел получи одобрението на столичани.

"Винаги съм била на мнение, че ако можеш да зарадваш някого, е хубаво да го направиш. Може да си единственото нещо, което го кара да се усмихне. Добрия човек си е добър и с познати и с непознати. А, понякога един непознат може да ти помогне много повече от някой познат до болка! Хубав пример, наистина", коментира Ели Колибарска.

"Много впечатляващ жест на доброта и алтруизъм. Явно българинът е приел за човешко право да паркира където си реши и вече предприема всякакви действия, за да помага на братята си по убеждения срещу институционалния гнет. Поне в болницата ли влезнахте, или заради ваша си работа встрани сте възпрепятствали други болни и близките им?", пише Галин Панчев.

Източник: https://telemedia.bg
Снимка: https://telemedia.bg

Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

Новини

Търси

Тип новина

 1. Всички
 2. Благотворително събитие
 3. Вдъхновяваща новина
 4. Зов за помощ
 5. Искам да помогна

Категории

 1. Всички
 2. Сираци
 3. Деца с увеждания
 4. Хора с увреждания
 5. Стари хора
 6. Приюти
 7. Кухни за бедни
 8. Социално слаби
 9. Хора със здравословни проблеми
 10. Затворници
 11. Бежанци
 12. Православни храмове
 13. Алкохолно и наркозависими
 14. Други

Тип помощ

 1. Всички
 2. Книги
 3. Лечение
 4. Кръводаряване
 5. Играчки
 6. Лекарства
 7. Облекло и обукви
 8. Хранителни продукти
 9. Мебели
 10. Техника
 11. Финансова помощ
 12. Социални събития
 13. Курсове и обучения
 14. Доброволчески труд
 15. Работа срещу заплащане
 16. Подслон
 17. Култура
 18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova