Присъедини се към нас в Facebook English | Присъединете се към нас 

Шестима дариха кръв в първия ден на благотворителната кампания Усмихни сърце на МБАЛ-Пазарджик

12.10.2023

Шестима дариха кръв в първия ден на благотворителната кампания Усмихни сърце на МБАЛ-ПазарджикШестима кръводарители дариха кръв в първия ден на благотворителната кампания „Усмихни сърце“, която стартира в Отделението по трансфузионна хематология на МБАЛ-Пазарджик. Три дами поставиха начало на акцията. Любов Димитрова, Лидия Сугарева и Елица Янкова дойдоха, за да кръводарят още преди началото на работния ден, съобщиха от Кръвна банка.

„Провеждаме тази кампания за четвърти път, но тази година тя е посветена не само на Георги Арнаудов, а на още едно прекрасно момче, което вече не е тук- Ангел Здравков. Искаме да покажем, че младите хора можем да правим добри дела и да помагаме на нуждаещите се“, обясни един от организаторите на кампанията Стойчо Папазов, който дари кръв за шести път. Той призова повече доброволци да се включат в акцията, защото така не само се помага на бебета, родилки и болни хора, а и кръводаряването е полезно за здравето на дарителя.

„Нека бъдем по-добри и да помагаме дори на непознати хора. Нека спасяваме животи. Дарената кръв няма цена както приятелството, любовта и човешкия живот. Нуждаем се от повече човечност“, допълни още Стойчо Папазов.

Георги и Ангел са едни от най-добрите приятели на Стоичко Стоицов и той не иска имената им да бъдат забравени. Затова на рождения ден на Георги също дари кръв.

„Поставяме началото на кампанията „Усмихни сърце“ на 10 октомври, защото на този ден е роден Георги. Призовавам пазарджиклии да са съпричастни и също да дарят кръв и така да станат част от една добра кауза. Акцията по кръводаряване ще приключи на 8 ноември-именния ден на Ангел. Той също е бил кръводарител. Тежко ни е, че го загубихме по толкова ужасен начин, но никога няма да го забравим. И кръводарителската кампания „Усмихни сърце“ вече ще е за двамата ни приятели. Всяка година по това време ще даряваме кръв и ще усмихваме други сърца“, обясни Стоичко Стоицов.

В кампанията за втора поредна година се включи и Стоян Нориев, който е дългогодишен доброволен кръводарител.
Началникът на ОТХ д-р Ваня Стоева благодари на организаторите на кампанията „Усмихни сърце“ и изрази надежда, че тази година в нея ще се включат повече доброволни кръводарители.

3779 са дарилите кръв в Отделението по трансфузионна хематология на МБАЛ-Пазарджик през изминалите 9 месеца. Броят им е с 82-ма по-малко от 2022 г., когато за същия период кръводарителите са били 3861. Трайна тенденция остава дарителите да са повече мъже. Дарилите от началото на годината кръв представители на силния пол са 3025, а жените са едва 754. 88 са доброволните кръводарители през 2023г. При останалите случаи става въпрос за т.нар. родствено кръводаряване, показва статистиката на Отделението по трансфузионна хематология.

Източник: https://pa1-media.bg
Снимка: https://pa1-media.bg

Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

Новини

Търси

Тип новина

 1. Всички
 2. Благотворително събитие
 3. Вдъхновяваща новина
 4. Зов за помощ
 5. Искам да помогна

Категории

 1. Всички
 2. Сираци
 3. Деца с увеждания
 4. Хора с увреждания
 5. Стари хора
 6. Приюти
 7. Кухни за бедни
 8. Социално слаби
 9. Хора със здравословни проблеми
 10. Затворници
 11. Бежанци
 12. Православни храмове
 13. Алкохолно и наркозависими
 14. Други

Тип помощ

 1. Всички
 2. Книги
 3. Лечение
 4. Кръводаряване
 5. Играчки
 6. Лекарства
 7. Облекло и обукви
 8. Хранителни продукти
 9. Мебели
 10. Техника
 11. Финансова помощ
 12. Социални събития
 13. Курсове и обучения
 14. Доброволчески труд
 15. Работа срещу заплащане
 16. Подслон
 17. Култура
 18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova