Присъедини се към нас в  Facebook English | Присъединете се към нас 

Руска художничка от Мусина прави търг за картини в помощ на бягащите от войната

18.03.2022

Руска художничка от Мусина прави търг за картини в помощ на бягащите от войнатаРУСКИНЯТА ОЛГА РИБАКОВА, КОЯТО ОТ БЛИЗО 10 ГОДИНИ ЖИВЕЕ В ПАВЛИКЕНСКОТО СЕЛО МУСИНА, СЕ ВКЛЮЧИ В ИНИЦИАТИВАТА „ИЗКУСТВО ЗА БЕЖАНЦИ“, чиято мисия е да се събират средства за украинските мигранти. Чужденката има няколко изложби на свои картини в България и решава чрез произведенията си да помогне на бягащите от войната. Присъединява се във Фейсбук групата „Русскоговорящие художники в Болгарии“, в която се провеждат онлайн търгове на творби. До момента е предоставила за каузата над 20 артикула, а началната тръжна цена на всеки от тях е минимум 15 евро.

Олга е от Екатеринбург и преди да се премести у нас, работела като журналист и редактор на вестник. Емигрирала от родината си заедно със своя съпруг, като няколко години избирали къде точно да се установят. Пробвали да живеят в Индия, Тайланд, Чехия, Италия и други европейски страни. Случайно дошли в България и попаднали в Мусина. Селото предизвикало любов от пръв поглед в сърцата на съпрузите и така, без много да се колебаят, си купили къща в него.

В имота Оля се отдава на своето хоби – рисуването, и създава десетки картини. Част от тях украсяват кметството в малкото населено място.

Една от картините в аукциона
Рускинята рисува предимно пейзажи, които носят пролетно настроение.

Макар родината й да е страна в разразилата се война в Украйна, чужденката категорично се обявява против сраженията. Убедена е, че в Русия има информационно затъмнение за реалните действия на армията, и се надява сънародниците й възможно най-скоро да разберат истината.

Олга е създателка на руски клуб в Мусина и чрез него успява да увлече в мисията за подкрепа на бежанците още много чужденци и местни хора в селото. Една от дамите, включила се в апела за помощ, умилила художничката с жест.

„Семейството на баба Данка, която е на 91 години, се свърза с мен и ме помоли да предам в Координационния център за бежанци изплетени от нея вълнени чорапи, за да не замръзнат краката на мигрантите в тази студена пролет“, посочва рускинята.

Източник: https://www.borbabg.com

Новини

Търси

Тип новина

  1. Всички
  2. Благотворително събитие
  3. Вдъхновяваща новина
  4. Зов за помощ
  5. Искам да помогна

Категории

  1. Всички
  2. Сираци
  3. Деца с увеждания
  4. Хора с увреждания
  5. Стари хора
  6. Приюти
  7. Кухни за бедни
  8. Социално слаби
  9. Хора със здравословни проблеми
  10. Затворници
  11. Бежанци
  12. Православни храмове
  13. Алкохолно и наркозависими
  14. Други

Тип помощ

  1. Всички
  2. Книги
  3. Лечение
  4. Кръводаряване
  5. Играчки
  6. Лекарства
  7. Облекло и обукви
  8. Хранителни продукти
  9. Мебели
  10. Техника
  11. Финансова помощ
  12. Социални събития
  13. Курсове и обучения
  14. Доброволчески труд
  15. Работа срещу заплащане
  16. Подслон
  17. Култура
  18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova