Присъедини се към нас в Facebook English | Присъединете се към нас 

Хиляди помогнаха на овдовелия баща на 13-годишната Дорина с множество увреждания

17.11.2023

Хиляди помогнаха на овдовелия баща на 13-годишната Дорина с множество уврежданияВълна от съпричастност се изля върху овдовелия баща Димитър от врачанското село Мраморен! След публикацията на "България Днес" от 11.11.2023 г. хора с добри сърца, както от страната, така и извън нея се свързаха с редакцията, за да протегнат ръка на изстрадалия родител.

"Сърдечно благодаря за огромната подкрепата! Не очаквах, наистина. Чувствам се неловко, неудобно. В този живот всичко сам си постигам. Така съм устроен. Някак си не се чувствам комфортно, особено когато знам, че има много хора в трудно положение, на които трябва да се помогне", споделя пред вестника борбеният мъж.

Гласът му отново трепери, но този път като че ли се усеща нотка на радост от светлината в тунела. Както "България Днес" ви разказа, Димитър отглежда напълно сам 13-годишната си дъщеря Дорина, която е с множество увреждания, сред които епилепсия и детска церебрална парализа. Майката Цвети си отива от този свят преди няколко години след дълга борба с диабет тип 2 и бъбречна недостатъчност. Димитров получава помощи от държавата, които са в размер на 1400 лв., които са крайно недостатъчни за гледането на болно дете. За да свързва двата края, таткото работи като майстор. Най-много ангажименти поема лятото, защото не може да остави дъщеря си сама и я взима с него по строежите.

Димитър е натрупал и доста борчове покрай лечението на жена му, но към днешна дата е успял да върне почти всичко. Въпреки че е в строителния бранш, домът му има нужда от ремонт, като най-спешна е банята.

"Ако някой иска да ми помогне, нека купи материали. Аз сам ще ги пренеса, ще намеря начин за транспорта. Всичко останало ще си направя сам. Така се чувствам най-добре. Всичко правя в името дъщеря ми. Когато работя и тя е до мен, се чувствам най-добре", допълва с неудобство съвестният родител.

Вчера Димитър успя да посети ортопедичната болница в Горна баня, където ще обърнат внимание на сколиозата на Дори. Гръбнакът на детето е силно изкривен и има нужда от специалисти.

"Благодарен съм, защото ми се обадиха родители в моето положение. Съветите, които ми дадоха, са безценни! Досега трудно намирах информация за лечение. Не знаех кои специалисти са добри и кои гледат само да ти вземат парите. Олеква ми само от това, че мога да споделя и да поприказвам с човек в моето положение", признава Димитър.

Редакцията изказва благодарност на всички хора, които се свързаха с нас и протегнаха ръка на Димитър и неговото дете! Който желае, може да продължи да ги подкрепя на:

BG32UBBS80024051325350

BIC: UBBSBGSF

Източник: https://www.bgdnes.bg
Снимка: https://www.bgdnes.bg

Новини

Търси

Тип новина

 1. Всички
 2. Благотворително събитие
 3. Вдъхновяваща новина
 4. Зов за помощ
 5. Искам да помогна

Категории

 1. Всички
 2. Сираци
 3. Деца с увеждания
 4. Хора с увреждания
 5. Стари хора
 6. Приюти
 7. Кухни за бедни
 8. Социално слаби
 9. Хора със здравословни проблеми
 10. Затворници
 11. Бежанци
 12. Православни храмове
 13. Алкохолно и наркозависими
 14. Други

Тип помощ

 1. Всички
 2. Книги
 3. Лечение
 4. Кръводаряване
 5. Играчки
 6. Лекарства
 7. Облекло и обукви
 8. Хранителни продукти
 9. Мебели
 10. Техника
 11. Финансова помощ
 12. Социални събития
 13. Курсове и обучения
 14. Доброволчески труд
 15. Работа срещу заплащане
 16. Подслон
 17. Култура
 18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova