Присъедини се към нас в  Facebook English | Присъединете се към нас 

Деца от цялата страна даряват кувьоз на неонатологията в Монтана

01.06.2021

Деца от цялата страна даряват кувьоз на неонатологията в МонтанаДеца от цялата с жълти стотинки и успяха да осигурят транспортен кувьоз за неонатологията на монтанската болница. Той е с количка и струва 40 440 лв. Допълнително са закупени необходимите на отделенията по педиатрия и неонатология перинатална чанта за транспортиране на малките пациенти, пулсоксиметър, спирометър и три перфузора.

Общата стойност на дарението, събрано в рамките на акция „Жълти стотинки – деца помагат на деца” е 52 179 лв. Днес на 1 юни, децата, участници в акцията, предават официално кувьоза на отделението.

„Жълти стотинки – деца помагат на деца” се провежда вече 14 години, като до момента стотинка по стотинка са събрани над 480 000 лв., с които е дарено оборудване за детските отделения на 17 болници в 15 града на България.

Надсловът ,,Деца помагат на деца” е същината на благотворителната акция „Жълти стотинки” – стотинките идват именно от децата. Всяко дете участва, като в специална, направена лично от него, касичка събира монети, с които да помогне на друго дете и да върне усмивката на лицето му. Предавайки стотинките, всяко дете прави добро и връща здравето в живота на друго дете, негов приятел, посява семе на милосърдие и чистосърдечност. Стойността на жълтата монета, малкият жест, това е, което е истинското – чрез него и детето, и възрастните могат да сътворят красота, да видят как добрината се разтваря, действа и прави много деца щастливи. Вече традиционно в акцията участват цели детски градини и класове от училища, казват от организацията.

През 2020 г. въпреки пандемията и затворените училища и детски градини акцията успя да събере необходимите средства за закупуване на транспортния кувьоз за Монтана и транспортирането за лечение на родените в болницата бебенца от региона вече ще бъде безопасно и удобно.

През тази година столица на акцията е Шумен - отделението по неонатология на МБАЛ Шумен АД, като най-неотложните апарати, от които има нужда там, са апарат за кръвно-газов анализ и видеоларингоскоп.

Акцията „Жълти стотинки” – Деца помагат на деца е вдъхновена от едноименната френска кампания на госпожа Бернадет Ширак – „Pieces jaunes“ и се координира от Сдружение „Съзидание 2012”.

Източник: https://www.konkurent.bg

Новини

Търси

Тип новина

  1. Всички
  2. Благотворително събитие
  3. Вдъхновяваща новина
  4. Зов за помощ
  5. Искам да помогна

Категории

  1. Всички
  2. Сираци
  3. Деца с увеждания
  4. Хора с увреждания
  5. Стари хора
  6. Приюти
  7. Кухни за бедни
  8. Социално слаби
  9. Хора със здравословни проблеми
  10. Затворници
  11. Бежанци
  12. Православни храмове
  13. Алкохолно и наркозависими
  14. Други

Тип помощ

  1. Всички
  2. Книги
  3. Лечение
  4. Кръводаряване
  5. Играчки
  6. Лекарства
  7. Облекло и обукви
  8. Хранителни продукти
  9. Мебели
  10. Техника
  11. Финансова помощ
  12. Социални събития
  13. Курсове и обучения
  14. Доброволчески труд
  15. Работа срещу заплащане
  16. Подслон
  17. Култура
  18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova