Присъедини се към нас в  Facebook English | Присъединете се към нас 

Молитва за мир

Автор: Eпископ Григорий, Православна християнска мрежа | 24.12.2015

Молитва за мирВъв време, когато хаус и страх се разпространяват по целия свят, много хора се чудят какво може да се направи. Всички знаем, че насилието поражда насилие и че Иисус Христос вече ни е призовал за по-добър начин.

Вдъхновен от ангелския апел за "...мир, между човеците благоволение.", когато съобщават за раждането на Иисус Христос и обещанието на нашия Господ за "Мир ви оставям; Моя мир ви давам...", когато възлезе на Небесата, епископ Григорий (Gregory), архиепископ на Американска Карпато-Руска православна епархия в САЩ и титулярен епископ Нисийски отправя молба към паство си. Той призовава всеки, стар, млад и дори твърде млад да чете, да се моли с молитвата за мир всяка вечер по време на Рождественските пости.

Молитвата е следната:
Господи Иисусе Христе, Боже наш, Ти каза на учениците си, “Мир ви оставям; Моя мир ви давам; Аз ви давам не тъй, както светът дава.”. Смирено заставаме пред Теб и се молим, че Твоя мир, който превъзхожда всяко разбиране ще слезе над всички хора по света, особено тези, които в момента са в конфликт и във война. Увеличи разбирателството и опрощението между нациите. Събуди копнежа за мирен живот във всички, които са изпълнени с омраза към ближните си. Потуши всяка препирня и изгони всички изкушения за разногласие. Дай мъдрост на гражданските власти. Освободи пленниците, закриляй тези, които са в опасност, и утеши тези, които страдат или са изгонени. Внедри във всички нас благоговеене към Теб и укрепи любовта ни един към друг. Направи ни достойни да празнуваме Твоето свято рождение и да се присъединим към ангелите в пеенето "Слава във висините Богу, и на земята мир, между човеците благоволение!". Защото Ти си Царят на Мира и Спасителя на нашите души и на Тебе отдаваме слава с безначалния Твой Отец и пресветия, благ и животворящ Твой Дух, сега и всякога, и във вечни векове. Амин.



Превод: Радослав Кирков

Източник: http://myocn.net
Снимка: http://www.acrod.org

Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

Новини

Търси

Тип новина

  1. Всички
  2. Благотворително събитие
  3. Вдъхновяваща новина
  4. Зов за помощ
  5. Искам да помогна

Категории

  1. Всички
  2. Сираци
  3. Деца с увеждания
  4. Хора с увреждания
  5. Стари хора
  6. Приюти
  7. Кухни за бедни
  8. Социално слаби
  9. Хора със здравословни проблеми
  10. Затворници
  11. Бежанци
  12. Православни храмове
  13. Алкохолно и наркозависими
  14. Други

Тип помощ

  1. Всички
  2. Книги
  3. Лечение
  4. Кръводаряване
  5. Играчки
  6. Лекарства
  7. Облекло и обукви
  8. Хранителни продукти
  9. Мебели
  10. Техника
  11. Финансова помощ
  12. Социални събития
  13. Курсове и обучения
  14. Доброволчески труд
  15. Работа срещу заплащане
  16. Подслон
  17. Култура
  18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova