Присъедини се към нас в  Facebook English | Присъединете се към нас 

Благотворителен концерт в помощ на Мирелла на 11 септември в НДК

Автор: http://offnews.bg | 09.09.2015

Благотворителен концерт в помощ на Мирелла на 11 септември в НДКНа 11 септември от 19:00 часа в зала 11 на Националния дворец на културата ще се проведе благотворителният концерт „Приятели за Мирелла“.

В събитието ще вземат участие приятели, музиканти и актьори, за да помогнат на една жена, която няма семейство и роднини, но за сметка на това притежава всеотдайни приятели, които се грижат за нея след злощастие на операционната маса.

Преди осем месеца 47-годишната Мирелла Събева влиза в болница за отстраняване на аневризъм в мозъка. По време на операцията се запушва стендът, който са ѝ поставили, и получава исхемичен инсулт. Последствията са пареза на левите крайници. Мирелла има нужда от постоянни грижи и рехабилитация, за което са необходими много средства.

"Всичко е абсолютно благотворително – изпълнителите, залата. Инициативата е, за да можем да покрием сметката в болницата „Св. Иван Рилски“ на стойност 29 хиляди лв. - 10 хил. пое Здравната каса, 19 хиляди останаха. С 3 по-малки мероприятия, които направихме, набавихме половината сума, сега се надяваме да напълним залата, за да можем да осигурим и другата част от парите.

Самата Мирелла в момента е в доста добро физическо състояние, въз основа на това, че 2-3 невролози казаха, че трудно би се възстановила, дори по-скоро не даваха шансове. В сегашен момент, 8 месеца след инсулта, тя вече прави 6-7 крачки, което е огромен успех за нас", коментира Мария, една от приятелките на Мирелла, която се грижи за нея и организира концерта.

Тя споделя, че крайната им цел е тяхната прителка да може отново да се обслужва сама и да живее самостоятелно, без пряката помощ на трите жени, които са до нея. Засега не се планират повече благотворителни събития, тъй като приятелите на Мирелла се надяват, че концертът в НДК ще събере нужната сума.

В него участие ще вземат Филип Аврамов, Йоана Буковска, Дичо, Ники Станоев, Елица Котева (позната от кулинарната рубрика на „На кафе“), певицата Ника Любецкая, актрисата Ралица Ковачев-Бежан, Мариана Йотова, Владо Димов, Надя и Алекс (екс Deep Zone Project), Весела Морова, Светльо и Цветелина от Expose, народната певица Таня Скечелиева, ансамбъл „Чинари“.

Билети за представлението може да намерите на касите на НДК и онлайн на цена от 15 лв.

Банкова сметка за помощ на Мирелла:
Инвестбанк АД / Investbank Plc
IBAN: BG11IORT73771006089400
BIC: IORTBGSF
Мирелла Иванова Събева / Mirella Ivanova Sabevа



Фейсбук дарителска кампания за Мирелла

Източник: http://offnews.bg
Снимка: http://dariknews.bg

Новини

Търси

Тип новина

  1. Всички
  2. Благотворително събитие
  3. Вдъхновяваща новина
  4. Зов за помощ
  5. Искам да помогна

Категории

  1. Всички
  2. Сираци
  3. Деца с увеждания
  4. Хора с увреждания
  5. Стари хора
  6. Приюти
  7. Кухни за бедни
  8. Социално слаби
  9. Хора със здравословни проблеми
  10. Затворници
  11. Бежанци
  12. Православни храмове
  13. Алкохолно и наркозависими
  14. Други

Тип помощ

  1. Всички
  2. Книги
  3. Лечение
  4. Кръводаряване
  5. Играчки
  6. Лекарства
  7. Облекло и обукви
  8. Хранителни продукти
  9. Мебели
  10. Техника
  11. Финансова помощ
  12. Социални събития
  13. Курсове и обучения
  14. Доброволчески труд
  15. Работа срещу заплащане
  16. Подслон
  17. Култура
  18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova