Присъедини се към нас в Facebook English | Присъединете се към нас 

Банченският епископ Лонгин направи щедро дарение за новия катедрален храм на Ловеч

09.03.2017

Банченският епископ Лонгин направи щедро дарение за новия катедрален храм на ЛовечВ навечерието на неделя Месопустна в гр. Ловеч пристигна Банченският епископ Лонгин, викарий на Черновицката епархия, за да направи щедро дарение за новия катедрален храм на Ловеч - три прекрасни полиелея и други принадлежности за освещаването на църквата.

В края на миналата година Ловчанска епархия се обърна към завода за църковна утвар в град Виница - Украйна, за да поръча изработването на трите полиелея. Последните по своето изящество трябваше да бъдат в унисон с централния полиелей на новата църква, подарен от Нижегородския и Арзамаски митрополит Георги. Поради тази причина срокът за изработката, обявен от завода, беше твърде дълъг, далеч след плануваната дата за освещаването на новия катедрален храм - 30.04.2017. Именно, Черновицкият епископ Лонгин, след като научи за неизбежното забавяне, оказа своето незаменимо съдействие да бъде ускорено изработването на църковната утвар. Но не само това: пристигайки в гр. Ловеч в Събота Месопустна, за да достави вече готовите принадлежности за освещаването на катедралата, владика Лонгин обяви, че не желае те да му бъдат заплатени.

Приемен баща на над 600 деца сираци, полагащ постоянни грижи за тяхното материално и духовно благополучие, построил над 20 църкви, неуморен дарител на болници, сиропиталища, приюти и старчески домове, Банченският епископ Лонгин ще остане и като един от големите дарители на новата катедрала "Св. св. Кирил и Методий" на Ловчанска Епархия.

Източник: http://www.predanie.bg

Новини

Търси

Тип новина

 1. Всички
 2. Благотворително събитие
 3. Вдъхновяваща новина
 4. Зов за помощ
 5. Искам да помогна

Категории

 1. Всички
 2. Сираци
 3. Деца с увеждания
 4. Хора с увреждания
 5. Стари хора
 6. Приюти
 7. Кухни за бедни
 8. Социално слаби
 9. Хора със здравословни проблеми
 10. Затворници
 11. Бежанци
 12. Православни храмове
 13. Алкохолно и наркозависими
 14. Други

Тип помощ

 1. Всички
 2. Книги
 3. Лечение
 4. Кръводаряване
 5. Играчки
 6. Лекарства
 7. Облекло и обукви
 8. Хранителни продукти
 9. Мебели
 10. Техника
 11. Финансова помощ
 12. Социални събития
 13. Курсове и обучения
 14. Доброволчески труд
 15. Работа срещу заплащане
 16. Подслон
 17. Култура
 18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2021 milostiv.org
dgamalova