Присъедини се към нас в  Facebook English | Присъединете се към нас 

300 нуждаещи се от община Кюстендил ще получават топъл обяд до октомври 2025 г.

03.08.2023

300 нуждаещи се от община Кюстендил ще получават топъл обяд до октомври 2025 г.300 души от целевите групи в община Кюстендил ще получават топъл обяд до 30 септември 2025 г. Финансирането е по Програмата за храни и основно материално подпомагане, която се актуализира периодично, каза зам.-кметът по социалните дейности Радмила Рангелова. Около и над 1000 души от общината ползват патронажна грижа, като техният брой се мени.

За включените лица ще се осигури здравословна, разнообразна и питателна топла храна за обяд. Това са хора, които не са в състояние сами или с помощта на свои близки да си осигуряват такава.

Топлият обяд включва супа, основно ястие, хляб и поне веднъж седмично десерт. В същото време потребителите получават и безвъзмездна подкрепа за социално включване в лицето на социален работник.

Помощта е безвъзмездна. От нея могат да се възползват лица и семейства без доходи или с ниски доходи, възрастни семейства пенсионери и самотно живеещи пенсионери, които имат ниски доходи, не могат да се издържат с тези доходи и имуществото си и не получават подкрепа от близките си.

Другата целева група са лица, обект на социално подпомагане, лица с ниски доходи, които поради налични увреждания или здравословни ограничения са със затруднено или невъзможно самообслужване, лица, които поради инцидентни обстоятелства са в затруднена и уязвима ситуация и за тях е установена нужда от този вид подпомагане.

Обект на подпомагане са и скитащи и бездомни лица и лица от уязвими групи. Наскоро общината получи за патронажната грижа нов пети автомобил, каза зам.-кметът Радмила Рангелова.

Източник: https://bnr.bg
Снимка: https://bnr.bg

Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

Новини

Търси

Тип новина

  1. Всички
  2. Благотворително събитие
  3. Вдъхновяваща новина
  4. Зов за помощ
  5. Искам да помогна

Категории

  1. Всички
  2. Сираци
  3. Деца с увеждания
  4. Хора с увреждания
  5. Стари хора
  6. Приюти
  7. Кухни за бедни
  8. Социално слаби
  9. Хора със здравословни проблеми
  10. Затворници
  11. Бежанци
  12. Православни храмове
  13. Алкохолно и наркозависими
  14. Други

Тип помощ

  1. Всички
  2. Книги
  3. Лечение
  4. Кръводаряване
  5. Играчки
  6. Лекарства
  7. Облекло и обукви
  8. Хранителни продукти
  9. Мебели
  10. Техника
  11. Финансова помощ
  12. Социални събития
  13. Курсове и обучения
  14. Доброволчески труд
  15. Работа срещу заплащане
  16. Подслон
  17. Култура
  18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova