Присъедини се към нас в  Facebook English | Присъединете се към нас 

Mащабна благотворителна акция в подкрепа на ДО на МБАЛ в Козлодуй

03.09.2020

Mащабна благотворителна акция в подкрепа на ДО на МБАЛ в КозлодуйБлаготворителна акция е в подкрепа на детското отделение МБАЛ „Св. Иван Рилски” за осигуряване на мебели, медицинска апаратура, спални комплекти и други пособия за най-малките граждани на нашата община.

Мероприятието откри началникът на детското отделение, д-р Павлова, която благодари от името на целия екип на отделението за дарителската инициатива. Отец Пламен отслужи водосвет за здраве и успешна работа на екипа.

С подкрепата на редица дарители са събрани близо 12 хил. лв. С тези средства и с дарения в натура са осигурени: 13 бр. големи и 8 бр. малки легла, кошарки за бебета, 20 бр. големи и 20 бр. малки спални комплекта, възглавници, медицински матраци, 4 бр. инхалатори, веноскоп (устройство за търсене и намиране на вени), кантари за измерване на тегло, електрически кани за подгряване на питейна вода, стерилизатор за бебешки шишета, щори и комарници.

Здравка Гергова, координатор на „Искам бебе” и един от организаторите на акцията, благодари поименно на всички дарители и участници в организацията: служители от АЕЦ „Козлодуй“, общински съветници от ПП ГЕРБ, д-р Малинов, Мотоклуб „Ядрените”, г-н Марин Радевски, собственик на фирма „Калинел“, Женсъвет към „АЕЦ Козлодуй” ЕАД, Общински детски и младежки парламент, младежи ГЕРБ, НЧХП „Христо Ботев – 1897“, с подкрепата на Община Козлодуй.

Началото на благородното дело бе поставено през декември 2019 г. на Коледен базар в читалището.
Като продължение на благотворителната инициатива, по предложение на читалището, ще се събират като дарение детски рисунки, с които ще се украсят стаите в детското отделение на МБАЛ „Св. Иван Рилски“.

„Благодаря на Здравка Гергова от сърце, че подпомогна реализирането на тази инициатива. Благодаря и на всички включили се в кампанията. Благодаря на АЕЦ „Козлодуй“, че подкрепя всички проекти на Общината в полза на гражданите. Включително – Поетапната модернизация на детските градини на територията на община Козлодуй. Заедно правим добро за всички жители на общината и ще продължим да го правим.“, каза Маринела Николова, кмет на община Козлодуй.

Новини

Търси

Тип новина

  1. Всички
  2. Благотворително събитие
  3. Вдъхновяваща новина
  4. Зов за помощ
  5. Искам да помогна

Категории

  1. Всички
  2. Сираци
  3. Деца с увеждания
  4. Хора с увреждания
  5. Стари хора
  6. Приюти
  7. Кухни за бедни
  8. Социално слаби
  9. Хора със здравословни проблеми
  10. Затворници
  11. Бежанци
  12. Православни храмове
  13. Алкохолно и наркозависими
  14. Други

Тип помощ

  1. Всички
  2. Книги
  3. Лечение
  4. Кръводаряване
  5. Играчки
  6. Лекарства
  7. Облекло и обукви
  8. Хранителни продукти
  9. Мебели
  10. Техника
  11. Финансова помощ
  12. Социални събития
  13. Курсове и обучения
  14. Доброволчески труд
  15. Работа срещу заплащане
  16. Подслон
  17. Култура
  18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova