Присъедини се към нас в Facebook English | Присъединете се към нас 

Кампания помага на деца и семейства в нужда в Хасковско

24.03.2023

Кампания помага на деца и семейства в нужда в ХасковскоПрез последните 11 години българският клон на организацията „Надежда и домове за децата“ успешно подкрепя деца и семейства у нас. За този период изоставените бебета в България от над 1 000 намаляват до под 100 за 2022 година. Намалелият брой изоставени деца доведе и до затваряне на Домове за медико-социални грижи, включително в Хасково, от 32 през 2010 година до 4 в момента.

Стабилен партньор на „Надежда и домове за децата“ в Хасковска област е сдружение „Шанс и закрила“. Хасково бе домакин на кръгла маса, която обсъди подобряване на взаимодействието в процеса на предоставяне на приемна грижа като алтернатива на настаняванията на деца в специализирани институции.

Както Haskovo.info писа, „Надежда и домове за децата“ дари лаптопи на ученици в Хасково, които нямаха устройства за наложилото се дистанционно обучение в условията на COVID-19. Направено бе и дарение на дрехи и обувки, домакински пособия, предмети за бита от първа необходимост, които в сътрудничество с „Шанс и закрила“ бяха разпределени между семейства в криза в месеците на пандемията.

На конференция в София „Надежда и домове за децата – клон България“ представи дейностите си, които помагат на семействата да отглеждат децата си у дома, а не в институции. Целта ни е през следващото десетилетие, да разпространим модела от България в повече държави в света и на всички континенти“, споделя Марк Уодингтон, главен директор на „Надежда и домове за децата“ – Великобритания.

Ще бъдат обсъдени и ефективни решения как да се използва ресурсът на свободните приемни семейства в България и как да се подобри достъпът на децата с увреждания до алтернативни грижи.

В момента тече кампания за набиране на средства за 14 деца от семейства в криза, включително в Хасково. Средствата ще бъдат използвани за консумативи и материали за бебета, закупуване на дърва за огрев, осигуряване на дрехи, учебни помагала, покриване на инцидентни разходи.

Източник: https://haskovo.info
Снимка: https://haskovo.info

Новини

Търси

Тип новина

 1. Всички
 2. Благотворително събитие
 3. Вдъхновяваща новина
 4. Зов за помощ
 5. Искам да помогна

Категории

 1. Всички
 2. Сираци
 3. Деца с увеждания
 4. Хора с увреждания
 5. Стари хора
 6. Приюти
 7. Кухни за бедни
 8. Социално слаби
 9. Хора със здравословни проблеми
 10. Затворници
 11. Бежанци
 12. Православни храмове
 13. Алкохолно и наркозависими
 14. Други

Тип помощ

 1. Всички
 2. Книги
 3. Лечение
 4. Кръводаряване
 5. Играчки
 6. Лекарства
 7. Облекло и обукви
 8. Хранителни продукти
 9. Мебели
 10. Техника
 11. Финансова помощ
 12. Социални събития
 13. Курсове и обучения
 14. Доброволчески труд
 15. Работа срещу заплащане
 16. Подслон
 17. Култура
 18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova