Присъедини се към нас в  Facebook English | Присъединете се към нас 

И Димитровград се включва в благотворителната кампания за Дими

22.06.2023

И Димитровград се включва в благотворителната кампания за ДимиБлаготворителен концерт „Да помогнем на Дими да живее“ ще се проведе в Димитровград на 28 юни, сряда, от 19 ч., в спортна зала „Младост“. Така Димитровград се присъединява към кампанията в помощ на 21-годишната студентка Димислава Николова от Хисаря.

На сцената в спортната зала ще се представят популярни и обичани изпълнители, както и местни състави: Таня Боева, Тони Дачева, Нина Иванова, Деян Митев, Петя Гочева, Вес Вълчев, VictoriaS, общинският танцов център „Галаксико“, малки и големи танцьори при НЧ „Христо Ботев-1902“ и ВГ „Южняче“.

Организатори са близките на Дими, чиито корени са от Димитровград. Идеята е на Христина Костадинова-Атанасова, Деси Янкова и вуйчото на Дими Велко Недев. Кметът на Димитровград Иво Димов подкрепи идеята и предостави безвъзмездно залата за провеждане на концерта, информират те.

Покани със стойност на дарението 10 лв. вече могат да бъдат закупени от читалище „Христо Ботев“ (до магазин „Простор“), магазина за подаръци до „Енди“ и магазина за дрехи втора употреба до „Аякс“. Ще могат да бъдат закупени и във фоайето на димитровградската спортна зала непосредствено преди концерта, уточняват организаторите.

Неотдавна и напълно неочаквано, след първоначално лека болка в бедрото, а след това – нетърпима, Дими е диагностицирана със Сарком на Юинг. За лечението и операция в Турция са необходими около 138 000 евро – сума, която е непосилна за семейството. Дарените средства ще бъдат използвани единствено за медицински процедури, а всички разходи различни от медицинските, касаещи лечението на Димислава, ще са за сметка на близките.

С дарения на съпричастни хора от цялата страна първоначалната сума за започване на лечението й в Турция бе събрана само за няколко дни. Момичето вече премина първия курс химиотерапия в клиниката, където оперативно бе поставен и порт, съобщават на страницата „Заедно за Дими“ в социалната мрежа.

Дими не пада духом и дори подкрепя и популяризира кампании за набиране на средства за други деца с подобна на нейната съдба.

Популярни артисти и съпричастни хора от цялата страна продължават да се включват в кампанията в подкрепа на Дими и организират различни благотворителни инициативи в подкрепа на каузата. Можете да помогнете и вие:

PayPal: dimislava02@abv.bg
Revolut: LT813250008434809569

Банкова сметка за набиране на дарения в ЦКБ АД Клон Карлово:
IBAN: BG51CECB979010C2613503
BIC: CECBBGSF
Даниела Ганчева Николова (майката на Дими)

Източник: https://haskovo.info
Снимка: https://haskovo.info

Новини

Търси

Тип новина

  1. Всички
  2. Благотворително събитие
  3. Вдъхновяваща новина
  4. Зов за помощ
  5. Искам да помогна

Категории

  1. Всички
  2. Сираци
  3. Деца с увеждания
  4. Хора с увреждания
  5. Стари хора
  6. Приюти
  7. Кухни за бедни
  8. Социално слаби
  9. Хора със здравословни проблеми
  10. Затворници
  11. Бежанци
  12. Православни храмове
  13. Алкохолно и наркозависими
  14. Други

Тип помощ

  1. Всички
  2. Книги
  3. Лечение
  4. Кръводаряване
  5. Играчки
  6. Лекарства
  7. Облекло и обукви
  8. Хранителни продукти
  9. Мебели
  10. Техника
  11. Финансова помощ
  12. Социални събития
  13. Курсове и обучения
  14. Доброволчески труд
  15. Работа срещу заплащане
  16. Подслон
  17. Култура
  18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova