Присъедини се към нас в  Facebook English | Присъединете се към нас 

21 формации се обединиха в каузата да помогнат на Борил и Яница

23.11.2018

21 формации се обединиха в каузата да помогнат на Борил и Яница 21 формации се включват в благотворителния концерт „Ангели за надежда“, който ще се проведе днес, 23 ноември, от 18 часа в зала „Дружба“. Инициатор на концерта е Фолклорен клуб „ Славяни“ Хасково. Община Хасково предоставя залата за събитието.

За да помогнат са събирането на средства за двете хасковски деца Яница и Борил в зала „ Дружба“, ще пеят и танцуват фолклорените клубове: „Славяни“ , „Веселие“ , „Воденица“ ,„Любители на фолклора“ , Танцов клуб 7/8 Б, „Настроение“ и „Дива“ от Хасково, „Пъстро хоро“ от Кърджали. В концерта се включват и ​ вокалните групи : „Зора Зорница“, „Славяна“ „Южняче“ , Детска група „Тракия“ от Димитровград. В помощ на дмете деца участват още: групата за народни хора „Тракия“ и Танцов клуб „Ритъм“ от Димитровград, Ансамбъл „Златна Тракия“, Балетна формация „Рона“ , Балет „Тангра“, Клуб по спортни танци „Хасково“, Мажоретен състав към Младежки център гр. Хасково, Танцов клуб– гр. Хасково, Танцов състав „Тракийци“ – с. Радиево

Друга благотворителна акция, инициирана в детските градини, вече приключи. В нея малчуганите са събирали капачки от пластмасови бутилки. Вчера те бяха предадени в общината и дадени за рециклиране. Събраната сума от предадената пластмасата е 210 лева, тя ще бъде разделена на две и преведена по сметките на 6-месечния Борил Янков и 12-годишната Яница. И за двете деца в момента вървят кампании за набиране на средствата в помощ на лечението им.

6-месечният Борил страда от болест на Хиршпрунг, която засяга тънките черва. Досега Борил е претърпял няколко операции, нуждае се от специална храна. Лечението на бебето продължава. Яница е на 12 години и се лекува от онкологично заболяване.

Пропуски за концерта могат да бъдат закупени пред зала „ Дружба“ преди събитието.

Източник: http://www.haskovo.net

Новини

Търси

Тип новина

  1. Всички
  2. Благотворително събитие
  3. Вдъхновяваща новина
  4. Зов за помощ
  5. Искам да помогна

Категории

  1. Всички
  2. Сираци
  3. Деца с увеждания
  4. Хора с увреждания
  5. Стари хора
  6. Приюти
  7. Кухни за бедни
  8. Социално слаби
  9. Хора със здравословни проблеми
  10. Затворници
  11. Бежанци
  12. Православни храмове
  13. Алкохолно и наркозависими
  14. Други

Тип помощ

  1. Всички
  2. Книги
  3. Лечение
  4. Кръводаряване
  5. Играчки
  6. Лекарства
  7. Облекло и обукви
  8. Хранителни продукти
  9. Мебели
  10. Техника
  11. Финансова помощ
  12. Социални събития
  13. Курсове и обучения
  14. Доброволчески труд
  15. Работа срещу заплащане
  16. Подслон
  17. Култура
  18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova