Присъедини се към нас в Facebook English | Присъединете се към нас 

5 дни ще изследват безплатно за хепатит в Хасково

21.07.2023

5 дни ще изследват безплатно за хепатит в ХасковоБезплатни изследвания за хепатит ще се извършват през следващата седмица в Хасково, съобщават от РЗИ.

На 24, 25, 27 и 28 юли от 9 до 13 часа в микробиологичната лаборатория до сградата на общината ще се извършват безплатно два вида тестове за вирусни хепатити – бързи имунохроматографски тестове и имуноензимни тестове.

На 26 юли от 9 до 13 ч. в мобилен кабинет на площад „Свобода“ в Хасково ще се извършва безплатно изследване за вирусни хепатити с бързи имунохроматографски тестове.

Изследванията за доказване на повърхностния антиген на хепатит В вируса и на антитела срещу хепатит С вируса могат да бъдат направени или в рамките на 15 – 20 минути с помощта на бързи имунохроматографски тестове, или посредством имуноензимни тестове. За имуноензимния метод се взима венозна кръв, а резултатите се получават след 3 до 5 дни.

При установяване на положителен резултат кръвната проба ще бъде изпратена в НРЛ „Хепатитни вируси“ – НЦЗПБ за потвърждаване. В този случай, протоколът с резултатът от изследването, с изписано име и фамилия, ще бъде изпратен (или върнат обратно в мястото на първоначално изследване) до 20 работни дни.

Издадените протоколи с резултати от вирусологичните изследвания не са диагноза, затова се препоръчва консултация с лекар специалист – гастроентеролог.

Инициативата се прави за Световния ден за борба с хепатита – 28 юли. Мотото тази година е „Не чакай. Изследвай се сега за хепатит В и С, за да защитиш себе си и своите близки“. Изследванията се провеждат в цялата страна от 24 до 28 юли.

Източник: https://haskovo.info
Снимка: https://haskovo.info

Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

Новини

Търси

Тип новина

 1. Всички
 2. Благотворително събитие
 3. Вдъхновяваща новина
 4. Зов за помощ
 5. Искам да помогна

Категории

 1. Всички
 2. Сираци
 3. Деца с увеждания
 4. Хора с увреждания
 5. Стари хора
 6. Приюти
 7. Кухни за бедни
 8. Социално слаби
 9. Хора със здравословни проблеми
 10. Затворници
 11. Бежанци
 12. Православни храмове
 13. Алкохолно и наркозависими
 14. Други

Тип помощ

 1. Всички
 2. Книги
 3. Лечение
 4. Кръводаряване
 5. Играчки
 6. Лекарства
 7. Облекло и обукви
 8. Хранителни продукти
 9. Мебели
 10. Техника
 11. Финансова помощ
 12. Социални събития
 13. Курсове и обучения
 14. Доброволчески труд
 15. Работа срещу заплащане
 16. Подслон
 17. Култура
 18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova