Присъедини се към нас в Facebook English | Присъединете се към нас 

Българско семейство с 13 деца се нуждае от дърва за зимата

Автор: Милостив | 28.11.2017

Българско семейство с 13 деца се нуждае от дърва за зиматаВ старозагорското градче Гурково живее семейството на 50-годишният Иван и 47-годишната Цанка Палови с 13 деца. 3 от децата вече не живеят с родителите си. Преди това всички живеели в с. Кънчево, в малката къща на майката на Цанка. Пренесли са се в по-голяма къща в Гурково по покана на бизнесмен, който осигурил и работа на Иван.

Най-голямата сестра - Еленка, се е омъжила и има свое дете. Най-големите момчета са останали в старата къщичка в Кънчево, където работят, и помагат на своите родители в отглеждането на по-малките братя и сестри в семейството.

Общият месечен бюджет в семейството е 1 300 лв. Бащата печели 1 000 лв., а майката взима 300 лв. майчински. Запоследно тя е работила като икономист в кънчевската земеделска кооперация, но през 2006 г. е спряла, за да може да гледа децата.

Иван и Цанка успели някак да спестят и нещо, с което възнамерявали да завършат строителни дейности по къщата в Гурково. Но миналата година 9-годишният тогава Димитър се разболял тежко, наложило се да му бъде правена операция за вадене на камък от бъбреците в „Пирогов“ и малкото им спестявания бързо били изхарчени.

Това семейство е едно от редките многолюдни български семейства, които буди благодарност и дори възхищение, тъй като не са малко семействата, които биха желали при по-благоприятни обстоятелства също да имат повече деца.

Някои биха се запитали как Иван и Цанка успяват да отглеждат своите деца. И разбира се, отговорът е, че съвсем не им е лесно, въпреки че не са от онези, които биха се молили за помощ: „Не сме цигани, че да чакаме на подаяния, до сега не съм тръгнала с протегната ръка по институциите, нямам и такова намерение...", отговаря Цанка на въпрос очаква ли помощ от институциите.

И все пак, макар и да не търси и моли за помощ, многолюдната фамилия би се зарадвала на подкрепа - дърва за огрев и помощ при плащането на тока през зимата.
Който може да помогне на семейството с огрев за зимата, може да се свърже с Цанка за уточнение - 0890573250.


Източник: http://www.monitor.bg
Снимка: http://www.monitor.bg

Новини

Търси

Тип новина

 1. Всички
 2. Благотворително събитие
 3. Вдъхновяваща новина
 4. Зов за помощ
 5. Искам да помогна

Категории

 1. Всички
 2. Сираци
 3. Деца с увеждания
 4. Хора с увреждания
 5. Стари хора
 6. Приюти
 7. Кухни за бедни
 8. Социално слаби
 9. Хора със здравословни проблеми
 10. Затворници
 11. Бежанци
 12. Православни храмове
 13. Алкохолно и наркозависими
 14. Други

Тип помощ

 1. Всички
 2. Книги
 3. Лечение
 4. Кръводаряване
 5. Играчки
 6. Лекарства
 7. Облекло и обукви
 8. Хранителни продукти
 9. Мебели
 10. Техника
 11. Финансова помощ
 12. Социални събития
 13. Курсове и обучения
 14. Доброволчески труд
 15. Работа срещу заплащане
 16. Подслон
 17. Култура
 18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2022 milostiv.org
dgamalova