Присъедини се към нас в  Facebook English | Присъединете се към нас 

Общински съветник в Г. Оряховица дарява възнагражденията си за благотворителност

28.09.2021

Общински съветник в Г. Оряховица дарява възнагражденията си за благотворителностВИКТОР АЗМАНОВ ПОДАДЕ ОСТАВКА КАТО ОБЩИНСКИ СЪВЕТНИК В ГОРНА ОРЯХОВИЦА. Мотивът за това е настоящото съотношение на политическите сили в местния парламент, което, по думите му, не позволява предприемането на достатъчно положителни промени. Бизнесменът бе избран за поста в листата на коалиция „Алтернативата на гражданите”, която бе трета по вот на последните местни избори, и излъчи четирима общински съветници.

Азманов дарява цялото получено до този момент възнаграждение като член на Горнооряховския парламент за благотворителната дейност на комитета „Свети Мина” към храма „Св. Три Светители” в железничарския град.

Мястото му в Общинския съвет ще заеме следващият в листата – Трифон Димитров.

В разпространено чрез медиите обръщение Азманов уточнява, че ще бъде по-полезен на жителите на Горна Оряховица чрез бизнеса и контактите си.

„В изминалите две години от работата на Общински съвет – Горна Оряховица, в чийто състав вие – гражданите и гласоподаватели, отредихте „Алтернативата на гражданите“ да ви представлява с четирима общински съветници, мнозинството, съставено от партиите на статуквото и застоя, управляващи общината от 1991 г. насам, не изпълни нито едно свое обещание, въпреки възможността да приеме необходимите решения. Ако искаме Горна Оряховица да стане жив и динамичен общински център, растящ, развиващ се, предпочитан за живеене и работа, трябва да излезем от капсулата, която ни е обгърнала, и максимално да ограничим зависимостите, които ни задушават“, твърди той.

Бизнесменът допълва, че той и екипът му осъзнават възможността да пресекат негативната тенденция в развитието на общността и смята заедно да продължат в тази посока. Твърди, че недобре функциониращият местен парламент не му позволява да разгърне потенциала си и ще разчита на колегите от „Алтернативата на гражданите“ да продължат борбата отвътре.

„Една от най-важните ни задачи е да осигурим среда за дългосрочни инвестиции. Същевременно немаловажно е и максимално бързото и ефективно облекчаване на бизнеса и гражданите от излишната тежест на административните услуги, предоставяни от местните органи. Не бива да се пропуска и другият изключително важен фактор за нашето развитие, а именно необходимостта от качествено и модерно образование, адекватна на настоящата реалност образователна система на общинско ниво и подготовка на качествени кадри. Повишавайки жизнения стандарт на всички жители на общината чрез силна икономика, по естествен път ще можем възходящо да удовлетворяваме потребностите в социалната сфера, в културния и спортен живот, а така също и по отношение на чистата и зелена околна среда. Ще осигурим възможности за финансиране в здравеопазването, което ще доведе до подобряване на условията за грижа към болните и на труда на здравните работници, както и на техните възнаграждения“, акцентира Азманов.

Източник: https://www.borbabg.com

Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

Новини

Търси

Тип новина

  1. Всички
  2. Благотворително събитие
  3. Вдъхновяваща новина
  4. Зов за помощ
  5. Искам да помогна

Категории

  1. Всички
  2. Сираци
  3. Деца с увеждания
  4. Хора с увреждания
  5. Стари хора
  6. Приюти
  7. Кухни за бедни
  8. Социално слаби
  9. Хора със здравословни проблеми
  10. Затворници
  11. Бежанци
  12. Православни храмове
  13. Алкохолно и наркозависими
  14. Други

Тип помощ

  1. Всички
  2. Книги
  3. Лечение
  4. Кръводаряване
  5. Играчки
  6. Лекарства
  7. Облекло и обукви
  8. Хранителни продукти
  9. Мебели
  10. Техника
  11. Финансова помощ
  12. Социални събития
  13. Курсове и обучения
  14. Доброволчески труд
  15. Работа срещу заплащане
  16. Подслон
  17. Култура
  18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova