Присъедини се към нас в  Facebook English | Присъединете се към нас 

Десетки откликнаха на апела за помощ и дариха кръв на родилката, паднала от четвъртия етаж на болницата в Горна Оряховица.

13.05.2020

Десетки откликнаха на апела за помощ и дариха кръв на родилката, паднала от четвъртия етаж на болницата в Горна Оряховица.Инцидентът стана на 10 май. Два дни по-рано бременната в петия месец Десислава Бончева била приета в АГ отделението. След преглед лекарите установили, че плодът е мъртъв и трябва да се предизвика раждане. На жената била включена система с окситоцин, за да бъдат предизвикани контракции, като гинеколозите са я наблюдавали през няколко часа.

В неделя около обяд обаче пациенти от терасата на Първо вътрешно отделение сигнализират за инцидент - млада жена била паднала отвисоко в двора на болницата. Веднага санитарките повикали Спешна помощ. 29-годишната Десислава била откарана в тежко състояние в МОБАЛ "Д-р Стефан Черкезов" във Велико Търново с множество травми по цялото тяло - счупен таз, фрактура на челюстта,фрактура на глезен, гръдна травма, хемопневмоторакс, травма на черен дроб, счупени гръдни и лумбални прешлени, съобщи местният в."Борба".

Младата жена веднага била вкарана в операционната, където претърпяла животоспасяваща операция, а майка й Петранка Спасова призова за кръводарители, тъй като Десислава се нуждае от непрекъснато кръвопреливане.

На апела й са се отзовали десетки добри хора.

"Благодаря за всички, които станаха кръводарители за дъщеря ми. Безкрайно сме ви признателни и вярвам, че Бог ще ви възнагради за добрината. Засега необходимата кръв е набавена. Има повишение на хемоглобина. Молим се да оздравее. Счупванията са толкова много, че ще е нужно дълго възстановяване", заяви Петранка Спасова.

Източник: https://dnes.dir.bg
Снимка: https://dnes.dir.bg

Новини

Търси

Тип новина

  1. Всички
  2. Благотворително събитие
  3. Вдъхновяваща новина
  4. Зов за помощ
  5. Искам да помогна

Категории

  1. Всички
  2. Сираци
  3. Деца с увеждания
  4. Хора с увреждания
  5. Стари хора
  6. Приюти
  7. Кухни за бедни
  8. Социално слаби
  9. Хора със здравословни проблеми
  10. Затворници
  11. Бежанци
  12. Православни храмове
  13. Алкохолно и наркозависими
  14. Други

Тип помощ

  1. Всички
  2. Книги
  3. Лечение
  4. Кръводаряване
  5. Играчки
  6. Лекарства
  7. Облекло и обукви
  8. Хранителни продукти
  9. Мебели
  10. Техника
  11. Финансова помощ
  12. Социални събития
  13. Курсове и обучения
  14. Доброволчески труд
  15. Работа срещу заплащане
  16. Подслон
  17. Култура
  18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova