Присъедини се към нас в Facebook English | Присъединете се към нас 

В навечерието на своето пълнолетие Никол от СУ Вичо Грънчаров намери и върна пенсията на възрастно семейство

15.11.2023

В навечерието на своето пълнолетие Никол от СУ Вичо Грънчаров намери и върна пенсията на възрастно семействоДен преди да навърши 18 години, Никол Йорданова Иванова от СУ „Вичо Грънчаров“ направи подарък не на себе си, а на възрастно семейство от Горна Оряховица. Момичето намери и върна загубената им пенсия, а добрият пример бе откроен с благодарствено писмо от шефа на РУП главен инспектор Мариан Лонгинов.

Около 15 часа на 13 ноември Никол пресичала пешеходната пътека пред Общината и забелязала в краката си прозрачен плик с пари. Момичето вдигнало плика и се озърнало за някой наоколо. Попитало двама души пред Общината дали не са забелязали кой е пресичал наскоро, но те не били обърнали внимание. Тогава Никол се върнала към Полицията, за да предаде парите там. И докато разказвала на дежурните какво се е случило, изброили парите – оказали се 520 лева. Започнали да попълват приемателен протокол и в това време в Районното влязъл разтревожен възрастен мъж. Притеснено той започнал да обяснява, че загубил пенсията на жена си. Била в найлоново пликче, което явно е паднало от якето му, докато бъркал по джобовете. Като го поразпитали още малко, полицаите преминали към щастливата развръзка за човека и му дали плика с парите.

„Изказваме своята благодарност за прекрасната постъпва и високия морал на вашата възпитаничка и ви молим нейното добро дело да стигне до знанието на всички във вашето училище. Поздравяваме родителите и учителите на Никол, че са изградили у нея морални ценности“, се казва в благодарственото писмо на гл. инспектор Мариан Лонгинов до ръководството на училището.

Въобще не съм се колебала какво да правя с парите. Единствената ми дилема беше дали да ги оставя на портала в Общината, или да сляза до Полицията. Реших, че все пак е редно да ги предам в Полицейското управление. Не мисля, че съм направила кой знае какво, смятам това за напълно естествено, разказва Никол.

На 14 ноември дванадесетокласничката на СУ „Вичо Грънчаров“ навършва пълнолетие. Тя е математическата гордост на своето училище със 100 точки от външното оценяване в X клас. Заляга здраво на математиката, защото иска да учи инженерна специалност в някой софийски университет, след като завърши училище.

Честито пълнолетие, ти си наша гордост и вярвам, че си прекрасен пример за всички ни, поздрави я директорката Нели Атанасова, която веднага подготви и заповед, за да запознае цялото училище с доброто дело на Никол.

Източник: https://www.regnews.net

Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

Новини

Търси

Тип новина

 1. Всички
 2. Благотворително събитие
 3. Вдъхновяваща новина
 4. Зов за помощ
 5. Искам да помогна

Категории

 1. Всички
 2. Сираци
 3. Деца с увеждания
 4. Хора с увреждания
 5. Стари хора
 6. Приюти
 7. Кухни за бедни
 8. Социално слаби
 9. Хора със здравословни проблеми
 10. Затворници
 11. Бежанци
 12. Православни храмове
 13. Алкохолно и наркозависими
 14. Други

Тип помощ

 1. Всички
 2. Книги
 3. Лечение
 4. Кръводаряване
 5. Играчки
 6. Лекарства
 7. Облекло и обукви
 8. Хранителни продукти
 9. Мебели
 10. Техника
 11. Финансова помощ
 12. Социални събития
 13. Курсове и обучения
 14. Доброволчески труд
 15. Работа срещу заплащане
 16. Подслон
 17. Култура
 18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova