Присъедини се към нас в  Facebook English | Присъединете се към нас 

Да помогнем за животоспасяваща операция на Фьодор (обновено)

Автор: Милостив | 13.12.2023

Да помогнем за животоспасяваща операция на Фьодор (обновено)
Обновено на 05.01.2024 - С голямо прискърбие Ви съобщаваме, че днес научихме тъжната новина, че Фьодор е починал.

Царство му небесно! Да почива в мир и светлина!

Изразяваме своите най-искрени съболезнования на семейството му и близките!

Обновено на 20.01.2024 г. Според желанието на Фьодор и неговото семейство всички събрани средства на стойност 2689,35 лв. бяха дарение за лечение на друг човек. Дарихме ги за рехабилитация на Иво - DMS IVO, който е преживял инсулт.


Фьодор е бесарабски българин от Украйна, който работи като готвач на кораби. Когато започва войната в Украйна той е на кораб извън пределите на страната. Жена му и 14-годишният им син бягат от войната в България. Фьодор идва при тях след няколко месеца.

Този септември се връща в България след пореден курс на кораба и здравословното му състояние рязко се влошава. Започва да губи съзнание, появяват се и припадъци. Не може да се храни, няма сили да се движи. След множество медицински тестове в България няма ясна диагноза.

Фьодор и семейството му използват спестяванията си, за да заминат на лечение в Турция, като се свързват с препоръчаната им болница Memorial. След ЯМР през октомври се установява, че има вътрешночерепно образувание. Месец по-късно отново е направен ЯМР и се вижда, че има увеличение на броя и размера на лезиите.
Лекуващият професор по неврохирургия д-р Бозкурт препоръчва спешна операция, която трябва да се направи най-късно до 20 декември тази година.
За лечението до момента са изразходвани близо 50 000 лева, което са и всичките спестявания на Фьодор и близките му. Предстоящата операция е на стойност 15 000 USD, което се равнява на около 27 200 лв.

През последната седмица състоянието на Фьодор се влошава още повече и в момента е настанен в болница във Варна, но поради сложността на мозъчната операция и необходима апаратура желаят да бъде опериран в Турция.

Част от екипа на Милостив познават лично с Фьодор и семейството му и гарантират за достоверността на тежката ситуация, в която са изпаднали. Съпругата му и детето му не познават почти никой в нашата страна и молят за подкрепа.

Тъй като семейството не разполага с банкова сметка в България, Сдружение Милостив за първи път предоставя сметката на сдружението за целите за набиране на средства за лечение. Молим всеки, който желае да помогне на Фьодор да напише при превода като основание неговото първо име.

Банкова сметка на Сдружение "СНЦ Милостив" (ЕИК 177128501)
IBAN: BG42STSA93001527774166
BIC: STSABGSF
Банка: Банка ДСК
Основание: Фьодор


Милостив се ангажира да обновява ежедневно в таблицата на тази страница постъпилите средства за неговото лечение. При набиране на необходимата сума средствата ще бъдат преведени единствено за лечението на Фьодор. В случай, че останат неизползвани средства, желанието и на Фьодор и неговата съпруга е те да бъдат дарени за лечение на друг нуждаещ се човек и в случая ще бъде избрана някоя от кампаниите за лечение от сайта - https://dmsbg.com/ понеже знаем, че там има обстойна проверка на случаите.

Ако желаете да се свържете със съпругата на Фьодор, моля да ни пишете на milostiv.org@gmail.com и ще ви изпратим контактите ѝ.

Документи от болницата в Турция:



Таблица с постъпили дарения

Снимка: Милостив

Новини

Търси

Тип новина

  1. Всички
  2. Благотворително събитие
  3. Вдъхновяваща новина
  4. Зов за помощ
  5. Искам да помогна

Категории

  1. Всички
  2. Сираци
  3. Деца с увеждания
  4. Хора с увреждания
  5. Стари хора
  6. Приюти
  7. Кухни за бедни
  8. Социално слаби
  9. Хора със здравословни проблеми
  10. Затворници
  11. Бежанци
  12. Православни храмове
  13. Алкохолно и наркозависими
  14. Други

Тип помощ

  1. Всички
  2. Книги
  3. Лечение
  4. Кръводаряване
  5. Играчки
  6. Лекарства
  7. Облекло и обукви
  8. Хранителни продукти
  9. Мебели
  10. Техника
  11. Финансова помощ
  12. Социални събития
  13. Курсове и обучения
  14. Доброволчески труд
  15. Работа срещу заплащане
  16. Подслон
  17. Култура
  18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova